cherry again

29 April, KL. 23:10
Blommor 27 kommentarer
Det enda jag uppdaterar nu om är blommor, speciellt körsbärs haha. Meeeen de är det finaste som finns sååå haha. Har även inget annat att uppdatera om, tyvärr. Eller jo har de men måste då fixa de inläggen och sånt och har inte riktigt tid nu tyvärr. Har ju skolan sen hästen, 12h går åt det, 07.00-15.00 sen komma hem äta osv 1h, stallet minst 3h om jag rider och tar det lugnt osv. Sen sover jag ofta iaf 7-8h. 4h återstår jaaaaa. Och då ska man helst göra allt annat typ läxor, äta (lol haha), städa (typ eller) jaaaa ni fattar. Hur hinner jag med? Svar - Det gör jag inte haha!
 
Iaf nog med matte hehehe. Var på Vägga som sagt idag. Var helt okej, längtar faktiskt till gymnasiet ju, hatar stenbacka och ska bli kul att göra något man själv har valt och har intresse för! Tog sen en tur med Mclaren, glidarnaaaaaaa, spindeln har jag döpt den till, den heter ju Mclaren spider såååå hehehe.
 
Red ut med Linneus sen, red vid Anneli. Kalle var superduktig förutom vid ängen. Vi skulle bara rida runt lite där men han är helt aksjnaksjn och vill inte gå någonstans typ, han har börjat göra det vi ängar nu, bara neeeej. Han har ju som sagt alltid dragit mot hemvägen och så men nu bara tvärstannar han och vill inte gå, tar typ 20 år och ja haha. Men får träna på det mycket nu! Synd nog så ligger ju närmsta ängen långt bort, eller inte långt bort men vägen dit är cykelväg och den känns som 3 år seriöst haha. Det suuuuuger.
 
Sovmorgon imon, soooo much loooove <3 Så ska gå och fixa mig nu sen blir de någon serie! xx

som jag har längtat efter detta ljus

28 April, KL. 22:09
Blommor 8 kommentarer
Åh detta ljuset är så himla fint!! Tagna igår kväll. Kom dock lite försent dit, solen gick ner rätt så snabbt. Men tänkte att jag kanske skulle ut imon kväll igen, får se om jag hinner!
 
Skolan. Den var ju intressant, eller inte haha. Gjorde vår tvårätters idag på hemkunskapen, eller man fick välja mellan tvårätters och trerätters. Jag och Natta gjorde tillsammans, tyckte det gick riktigt bra när vi hade kommit igång! Iaf var menyn Förrätt - Caprese (mozzarella och tomat). Huvudrätt - Cesarsallad på vårt vis med egen dressing ofc och bröd. Efterrätt - Hallonpizza med vit choklad och vaniljglass! Allt gick greeeeat och är supernöjd.
Imon ska jag och Ida in till Vägga och träffa våra blivande lärare och klasskamrater typ. Även gå igenom lite lokaler osv, vi ska få "testa lite foto" oxå haha, ska bli intressant, brukar ju inte fota, haha :'D
 
Kalle hade damp idag. Skulle rida ut och dampa lite. Först ville han inte gå ut, asså ut i skogen, jag bara ehhhhh??? Han gör aldrig så för han typ backade och så haha. Sen så gick vi där i skogen sen svängde jag ner mot Cissan när vi hade kommit ut ur skogen och skulle rida upp för backen runt huset och då bestämde han sig plötsligt för att inte gå längre. Så han började backa och konstra och försökte vända, jag bara vad är detta??? Han har aldrig gjort så haha. Så fick hoppa av och gå upp för backen, iiiiingaaaa problem haha. Gick ner igen och vände och hoppade upp. Då backade han lite men sen gick han bara och bara okej då. Sen var de inga större problem, hade damp osv. Han har aldrig gjort så innan, tydligt att han inte ville gå längre hehe, men varför? Vet att han inte är 110% trygg när vi är ute själva tillsammans när jag rider honom, på marken inga problem, då vet han var han har mig, men på ryggen så saknar han vägledning ibland, han tror han är helt själv lix. Sen är han ju typ världens hemkäraste och kompiskär haha.
Men tror de var vårkänslor så han orkade tjabba emot eller så bara var de inte hans dag hehe. För på vägen dit sen när vi galopperade var han mycket mer dampig och slängde på huvudet, bromsen fungerade som vanligt super, både dit och hem. Menmen, måste uppleva allt, de är ju så man lär känna varandra bäst!!
 
Nu är de en mygga (</////////////333333) i mitt rum så måste döda den innan jag dör för jag hatar myggor, flygor och allt sånt och de får inte vara en enda sån i mitt rum när jag ska sova för då får jag panikattackar och svettas sönder för de är seriöst de värsta jag vet, tsm med spindlar som jag typ darrar av när jag ska döda dem (om pappa är hemma så ringer jag honom så han får döda dem ofc hehe). Inte kuuuuul. Ska döda nu och sen duscha haha xx.

små blåa blommor

27 April, KL. 13:23
Blommor 14 kommentarer
 
Förlåt för oaktiviteten! I fredags så orkade jag inte blogga för var så himla seg hehe. Igår hände det en liten olycka och massa annat så han inte! Kan ju berätta om igår då.
 
Åkte upp till stallet för skulle ut och rida med girlsen till tallen. Först skulle en sadelprovare kolla på den sadeln som jag har på honom nu, den passar honom helt okej, dock väldigt sliten, han har haft den i hela sitt liv typ hehe. Men den är för liten för mig, det är ju typ en barnsadel, så hon provade massa olika för att kolla vilken bom han hade osv, det tog lite längre tid än väntat så vi kom iväg lite senare, vi kom iväg typ kl 16.00 och skulle vara hos Malou vid 17.00 såååå hehehe ;)
Iaf så red vi södra ringvägen sen till tallen och det gick great! Kalle var jätteduktig. Kom till tallen och svalkade oss lite. Hemvägen gick med super sen, mer taggad då ofc ;)
 
Men han fick vara först och även så var Hugo med, och han är pigg men lugn, precis som Kalle. Donnan och Myran är lite mer heta och så hahah, och då smittar de av sig på Kalle och ja haha ;) Så Kalle var nöjd!
Sen var de frid och fröjd och sen var vi på cykelvägen och då var vi nästan hemma och då tappar hon som rider Hugo sin mobil så Linnea hoppar av och ska hämta den. Hugo börjar då dra mot gräset och dra ner huvudet så hon tappar tyglarna sen styr hon bort mot vägen mot gräset på andra sidan (gräs på båda sidorna) och där var det en liten håla där så Hugo gick omkull och ryttaren kom då under honom.
Jag hoppar av och ska ta Hugo, han går mot gräset, men då travar han iväg så Alice hoppar med av för hon är lite längre fram och går mot Hugo och då får typ Donnan något ryck och slänger sig så Alice tappar henne och hon travar iväg och Hugo efter sen galopperar de iväg. Och ja, Alice springer efter dem och jag och Linnea står där med Kalle och Myran och ryttaren ligger på marken och han väldigt ont i benet/foten.
Linneas kompis bor i huset som var där så de springer ut och hjälper ryttaren och hon har väldigt ont så de ringer ambulansen och jag ringer de i stallet och där var de sadelprovning så alla var upptagna typ. Men de kommer och sen hoppar jag och Linnea upp och rider hem, och hoppas att hästarna har kommit tillbaka. Men nej det har de inte så jag och Linnea vänder och jag hoppas då att Kalle gnäggar och haha ja de gör han och då svarar de!
 
Så red i skogen och letade och han gnäggade men de svarade inte så där kunde de inte vara, vi vände och red hemåt och tog av de all utrustning sen cyklade vi och letade efter dem. Vi hittade de sen i bostadsområdet i en trädgård. De var folk som höll i dem så vi tog dem och tackade, lämnade cyklarna och gick hem. Ingen av dem var skadade, inte vad man kunde sen iaf. Ryttaren behövdes inte röntgas heller, så får se hur de gick med henne.
 
Såååååå jaaaaaaa! Fartfylld dag. Även så när jag sen kom till Malou, två timmar försent haha så kom en hund springandes till oss. Men vi hittade ägaren osv. Många bortsprungna djur haha! Hade iaf de super hos Malou. Nu sitter jag hemma ute i solsängen och steker, sååå himla skönt!!
Hoppas ni har haft en toppen helg och fortsätter att ha! xx

2 år med världens finaste

24 April, KL. 19:38
Djur 19 kommentarer
Idag är de 2 år sen. 2 år sen Kalle blev min. Det var och är den bästa dagen i mitt liv, fatta lyckan. Han är de finaste jag har och jaknsdkasjndk kan inte beskriva hur mycket jag älskar honom. De senaste året har de hänt massor av saker med oss. Positiva saker. Men absolut att vi har haft motgångar, men vi har alltid klättrat tillbaka till toppen och jag, och Kalle hoppas jag, har lärt mig så otroligt mycket om både honom, mig själv och mitt hästtänk. Nu när jag ser på honom så ser jag en mycket gladare ponny, som får visa vad han tycker och tänker. Det verkar iaf så. Jag hoppas att han är lycklig, och stolt, det är iaf jag. Puss på dig min finaste <3
 
OBSSS!! Om ni inte såg det, bildbomb där uppe haha ;) Bilderna är från de senaste året! Har iaf firats med tårta, lååång borstning och fixning, mys och bus och tricken! Hoppas han är nöjd hihi xx

Wednesday Challange: Lifestyle

23 April, KL. 17:00
4 kommentarer
Okej, detta blev helt fel. Bilden är typ den fulaste och tråkigaste som finns men asså inget har blivit som de skulle haha. Först skulle jag egentligen bli fotad när jag satt på Kalle med en kamera runt halsen och även ha typ Mace med bloggen upp på en sten jämte eller något, men hade varken tid eller tillfälle till att göra det så fick tänka om. Skulle då idag när jag kom hem skriva ut nya bilder till fotoramarna, min färg i mina fotoskrivare var slut, det visste jag. Så tänkte att jag skulle skriva ut på pappas skrivare istället. Och såklart så fungerar det inte först sen när de väl fungerar så är färgen typ helt grå? Och pappa bytte färg här om dagen. Så gick fick damp och dog så fick ta en jääääääättegammal bild och när jag då inte rider. Tänkte ha den när jag rider på ängen barbacka i repgrimma med händerna i luften och sen en bild till med hans huvud på, MEN NEJ DET TYCKTE INTE SKRIVAREN!!! Så jaaaaaaaaaaaa, menmen, måste ju publicera något haha.
Iaf lifestyle, ja Kalle och hästarna är ju min livstil, tsm med bloggen och fotografering, även skolan osv men den suger så den räknas inte in haha.
Kika in på IdasLinns och Hannas för att kolla på deras tolkningar!
 
Nu ska jag sätta mig och kolla på serier och hoppas att denna bild försvinner haha lol. xx

6 tips för bättre bilder

22 April, KL. 21:34
fototips 17 kommentarer
 Undvik sne linjer. När du fotar landskap så tycker jag de är finast när de är så rakt som möjligt. Även när du fotar en del andra saker! Om du inte har fotat de rakt så kan du räta upp och beskära bilden efteråt.
 
 Redigering tycker jag är väldigt viktigt. Behöver absolut inte vara mycket! Utan lite ljus och kontrast. Jag älskar ju som sagt att redigera och denna romantiska feeling eller vad man ska säga haha, så strävar ju efter det.
 
 Ha med dig kameran! Detta är jag väldigt dålig på hehe, eller har blivit bättre. Men ha med dig kameran var du än ska! För sen kommer det säkert hända något eller du hittar någon jättefin blomma eller träd, eller du träffar någon och då kommer du verkligen ångra att du inte tog med dig kameran.
 
 Övaaaa!! Och våga misslyckas. Ju mer man fotar desto duktigare bli man, självklart. Ju mer man gör en sak desto mer kan man den och känner sig säker på den. Samma är med fotografering! Man kan inte ju inte förvänta sig att man är proffs direkt hehe. Och om du misslyckas, so what? Lär dig från dina misstag och sen försöker du tänka på det nästa gång du fotar.
 
 Inspireras av andra. Jag pratar ju hela tiden om kreativitet ;) Och inspiration är ju då en av de viktigaste sakerna, i typ hela livet. Så inspireras av andra men kopiera inte deras bilder rakt av ut gör de lite annorlunda, dock blir ju varje bild annorlunda hehe. Jämför inte dig med andras bilder men inspireras av dem och kolla riktigt på dem, vad var det jag gjorde fel? Varför fick inte jag fram samma känsla?
 
 Bryt regler. Haha dubbelmoral ;) Jag har ju skrivit maaaaassvis med fototips på min blogg (om ni kollar under kategorin fototips) och ibland så skit i dem. Hitta på dina egna "regler" eller testa på ett helt annat sätt och se om de blir coolt! Det är ju din fantasi som sätter stopp!
 
Okej, har skrivit detta så många ggr nu, men herregud, fattar inte hur jag får fram alla dessa tips, har ju gett över 40 (omg) fototips nu. Hoppas ni tycker om dem och säg jäääättegärna till om ni vill ha fototips om något speciellt, t.ex fota i motljus, fota självpoträtt, fota djur osvosv. xx
Lite från senaste tiden. Det mesta hehe.

farmors brygga

21 April, KL. 22:25
Natur 13 kommentarer
Mysigt eller? Himla cozy! Att sitta där på sommarn är bääääst. Var ju nästan sommar när vi var där igår, det enda som fattades var ju bikinin ;))
 
Idag har jag verkligen inte gjort någonting. Som de andra dagarna på lovet haha, nej men har bara legat och degat och gråtit över att skolan börjar imon. NEEEEJ!!! Jag vill inte, orkar inte asdaksjdnaksj. Meeen snart sommarlov och sen gymnasiet, ska bli sååå skönt att lämna Stenbacka. Blev btw antagen preliminärt på Estet (inriktning media). Alla blev antagna så troligtvis är jag "helt" antagen eller vad man säger, SÅ HIMLA GÖÖÖTT!! Ska snart dit och träffa framtida klasskompisar osv, ska bli intressant. Kommer komma med Ida, och det är ju bäst hihi, gått i samma klass nu sen nollan. Hos dagmamman var vi inte hos samma dock men träffades ändå flera ggr i veckan då de hade såna träffar. Om jag inte skulle haft henne vid min sida vet jag seriöst inte vad jag skulle gjort haha <3
 
Var hos Kalle och degade oxå heheh. Funderade säkert 1h på var jag skulle ridaaaa. Om man ska rida riktigt någonstans så är de så långt och har typ ridit överallt nu hela tiden känns det som haha. Och tänkte först i paddocken men där var de ju lika tungt som 2200 kg sååå jaaaa :):):) Och om jag skulle rida där så tänkte jag sadla för de var så tungt, men vet att Kalle hatar sin sadel och sadel överhuvudtaget så orkade inte sadel heheh. Meeen de blev iaf i paddocken ändå, barbacka haha, ville inte rida själv ut heller, han tycker ju inte det är great ;) Fast de går bättre och bättre nu, ibland några bakslag men annars så! Han gör ju inget dumt när jag är ute, bara gnäggar, men de blir mindre och mindre :)
Han var faktiskt pigg! Eller pigg och pigg, han ville lyssna på mig. Så det gick väldigt snabbt passet, red ju inte så länge pga underlaget. Det blev bara ett stopp, då han bara nej och vill inte lyssna på min röst eller skänkel. Annars gick de toppen så tränade även på att ställa lite i galoppen, har inte fokuserat så mycket på det, utan att han ska gå fram ist. Inte gnäggade han heller (lol ja han brukar ibland gnägga i paddocken och i ridhuset, som ligger på själva anläggningen?! Och han ser hästar för de står i uteboxarna och är i stallen jämte haha). Så han var nöjd för han fick beta sen efter hehe.
 
Ska sluta babbla nuuuu och spela lite Farmville 2 på mobilen hahaha. Nytt lan <3 Hoppas ni har de göööött!! xx

ännu mer körsbärsblom

20 April, KL. 23:01
Blommor 13 kommentarer
Kommer som sagt massor av bilder på dessa underbaringar hehe ;)
 
Idag har jag varit hos farmor och träffat hela släkten. Ätit jättegod mat, tänt ljus hos farfar, farmor tog första doppet i kanalen (hon har en kanal precis nedanför sitt hus, så hon har egen brygga och allt, hur fint som helst, kommer upp bilder på det!!) och hade allmän damp hehe. Fotade lite blommor och som sagt bryggan och kanalen.

När vi kom hem tog vi ett åk i Mclaren, himla skönt hehe. Sen cyklade jag upp till Kalle, med Isak woopwoop haha! Fixade allt och red på bara 1h! King asså. Red bara ut vägen fram och tillbaka, i full galopp ehheheheh. Hade joggingbyxor så flög fram och tillbaka för Kalle typ studsade och slängde på huvdet haha <3 Tävlade oxå mot Isak på hans cykel ;)))))) Kalle fattade verkligen att de var tävling haha. Dock blev de ingen redig precis, var ju på vägen och i kanten är de grus men ändå lite hårt så kunde inte kubba på helt, men himla härligt var det.
 
Cyklade hem och bytte om för sen till Kvantum för Isak skulle köpa iTunes-kort (sånt de är pengar på) men tyvärr hade de inga såna just nu, men de skulle få in. Cyklade hem och kollade på American Pie: Reunion som gick på See More Emotion. Har sätt den sådär typ 200 ggr meeeeen American Pie är bäääääääst <3
Nu sitter jag här i sängen och jag och Isak kollar på Epic. Himla bra och rolig haha!
Har haft en toppendag och imon är sista lovdagen.. usch vill inte tillbaka till skolan :( Menmen, snart sommarlov juuue!! xx

senaste från my phone

19 April, KL. 19:31
iPhone 11 kommentarer
Senaste från my iPhone5S. Paul fick komma med där oxå ofc, pryder min bakgrundsbild just nu ;)

Är hos mina kusiner just nu! Har lite släktfest elr vad man säger hehe. Bästa släkten asså, humor som få andra haha! :')
Har inte hänt så mycket idag. Gick ut en promenad med Kalle. HIMLA VARMT IDAG. Mobilen visade 17 grader! Dog nästan haha, men himla skönt!
Ska snart äta nu. Imon ska vi till farmor, och kommer träffa släkten även då hehe, på påskmiddag som vi har varje år, xx

beautiful

18 April, KL. 21:56
Djur 16 kommentarer
HAHA OKEJ LOL. Om ni kollar på andra bilden, och kollar på denna smilysen ":o" LOOK-ALIKE ELLERHUR? ;))) Men visst är han finast? Min älskling hihi
 
Nu sitter jag här med Ida och har allmän damp som vanligt :):):) Och firar för, woopwoop, två inlägg på en dag!!! Haha det var längesen ;)
 
Btw på tal om Kalle så red vi idag ett snabbt pass i ridhuset. Eller ja, tänkte hoppa lite bara, vädret sög och paddocken inte harvad heller. Kom in och han var inte så pigg som han var förra gången (vet inte om jag har berättat det? men han hade iaf DAAAAMP!! Han tyckte de var så himla roligt haha, vi hoppade barbacka eheheh) och märkte även att han inte orkade, inte på kondis och muskelsättet, för de har han så de räcker och blir över haha. Utan han orkade bara inte, han andades oxå tungt och blev anfådd snabbare än vanligt. Även så hade han inte samma framåtbjudning mot hindrerna som han brukar. Sen kom han på hindrerna jättekonstigt en del gånger, asså han kom mot hindrerna med kraft men sen när han skulle hoppa av så fanns det typ ingen kraft kvar? Precis som att han börjar bli förkyld eller något. Men han hoppade ändå men de blev ju jättekonstigt, samma sak med de andra hindret, men körde en gång till på det och sen tog jag bara de låga i halsring 2 ggr. Han var jätteduktig då! Sen så tränade vi bara lite i skritten och traven med halsringen. Så han var ändå duktig och han ställde upp med att hoppa fast han inte hade kraften, min fina <3
 
Eftersom jag alltid är så efter, GLAD PÅSK FINISAR!!!! Hoppas ni har det toppen ❤

la vie est belle

18 April, KL. 14:03
shopping 8 kommentarer
Fick denna parfym av pappa när han kom hem från Dublin för några dagar sen! Luktar faaaaaantastiskt gott verkligen. Från fina Lancôme hihi. La vie est belle betyder oxå livet är vackert, så himla fint! Tack pappsi ❤ Bakom ser ni oxå en del av mina favoriter. De är Chanel, Prada, Lancôme, Dolce&Gabbana, Chloé och Thierry Mugler. På andra sidan har jag Victoria's Secret, Hollister, Hugo Boss och sen lite parfymer från kändisar.
↑ Parfymer är mitt liv ;)))))

TVD som var inatt...... OMG. Var så lycklig, fast bara typ 30 min av stelena, världens finasteeeeee <3 Och nu är de ändå en hyffsat bra story, intressant och så, men saknar verkligen the originals! De ryktas ju om att stelena kommer i säsong 6 oxå... KJNDKAJSNKSJ och i avsnitt 20 nu sägs de att de är mer scener. OMG.
Och att Paul hade regisserat detta underbara avsnitt, hyllar honom mest <3 VÄRLDENS FINASTE OCH DUKTIGASTE!!!! Hoppas de blev höga tittarsiffror, för de har varit mycket om de för att hylla honom sen så har en del sagt att de inte ska kolla på det bara för stelena och man bara HALLÅÅÅÅÅÅ!!???? Idioter faktiskt haha.
Jaja, ska snart upp till stallet och sen ikväll är de FF och Ida kommer så ska vi ha lite dunk, spela Just dance, kolla skräck och ha allmän damp som vanligt! Kommer bli bäst xx.
 
Och ja, The amazing fucking spider-man 2. Dog av skratt sen dog jag för att jag dog och satt bara och tittade upp i taket för fattade inget och kunde inte tro att de var sant, alla pratade med mig och jag bara satt där för var helt borta sen när jag förstod att de verkligen var på riktigt så dog jag av tårar. HELT SICK. Tagga till 2016 då 3:an kommer. Världens bästa, världens finaste och världens dubbigaste Andrew Garfield, my love.

Som i Kungsträdgården

17 April, KL. 13:26
Blommor 40 kommentarer
Åhhh så otroligt fint!! Eftersom jag bor typ 300 år ifrån Stockholm och Kungsträdgården så har jag min egen här haha, ett träd lol hehe. Förra året missade jag blommorna, de hade överblommat sen när jag såg dem :( Så detta året har jag haft stenkoll på det haha. Och igår var det äntligen sol, inte ett moln på himmeln och så varmt! Så cyklade dit och hoppades att de flesta blommorna hade slagit ut. Visste inte heller vilken typ av körsbärsträd det var, finns ju jättemånga! Har typ 4 olika runt mig som jag brukar fota. Så kom dit och då såg jag att det var precis som de i Kungsträdgården så jag bara YÄÄÄÄÄ sen fick jag damp haha lol :):):):) Tog kanske runt 300 bilder, på bara detta trädet haha. ÄLSKAR ATT FOTA BLOMMOR!!! Så har massvis att visa nu haha :'D
 
Idag. Idag äntligen. Idag ÄR DE PREMIÄR FÖR THE AMAZING SPIDER-MAN 2 FATTA NI HUR TAGGAD JAG ÄR JAG DÖR!!!!! My love andrew så jag kommer svimma så mycket <3333333 SEN INATT ÄR DE TVD OCH JAAAAAAAAA STELENA BABIES OCH STELENA VISIONS OCH BARA STELENAAAAAA HAR VÄNTAT PÅ DETTA SÅ LÄNGE!!!!! Ska ofc kolla live vid 02.00, NÅGRA FLER SOM SKA KOLLA???? Kmr svimma assååååå.
 
För övrigt så var bara detta ett dampinlägg, ni kan kolla på de fina blommorna iaf :):):) xx

Wednesday Challange: Moder natur

16 April, KL. 17:00
Kreativt 24 kommentarer
Denna veckan är temat Moder natur. Och som ni ser så har jag då stavat Moder natur med saker från Moder natur heheh. Så sprang ut idag och letade efter massvis med fina saker och sen in igen och pyssla ihop detta! Väldigt kreativt tycker jag, och jag älskar kreativt hehe. Älskar att behöva tänka lite extra och göra något extra, för jag kunde ju tagit en naturbild med kände att det var lite "vanligt". Så kom på denna idéen! 
Vad tycker ni om min tolkning?
Kika in på IdasLinns och Hannas för att kolla på deras tolkningar!


Gick och la mig rätt så tidigt igår för var rätt så trött efter dampet med stallkompisarna i måndag-tisdag. Var rätt så trött efter den sadelföreläsningen också. Den var tråkig haha. Man fick provsitta om man ville osv, dressyrsadel. Jag rider inte dressyr, inte markarbete och knappt med sadel så kände lix njaaaaa. Men hade iaf kul på bilresan typ haha, dunk och sånt, bjöds på fika där oxå haha, livet :'DDDD Men mamma var nöjd iaf och Hanna med. Vi har bokat tid, eller hon ska ringa så snabbt som möjligt så ska hon göra sadelprovning på Zaki och sen kolla hur den sadeln jag har på Kalle nu ligger. Den kan inte ligga så bra för han har haft den i hela sitt liv och den är jättesliten, så det kommer nog i vilket fall som helst bli en ny för den passar inte mig. Han gillar inte den heller, när jag lägger på den ibland så säger han emot. Han gjorde inte de i början men nu när han har byggt muskler så tror jag att den klämmer och är för "hård". Men han har inget fel på ryggen eller något, men det behöver ju inte synas så mycket, de kan ju ändå göra ont. Som sagt så rider jag så sällan med sadel så därför det inte syns heller.
 
Iaf jag gick och la mig 00.30 så tänkte att jag kunde gå upp typ 09.30-10.00. Men njaaaa, jag stängde ju av båda när de ringde och tänkte gå upp men såklart somnade jag och sov typ till 12.45 så jag bara KjSKJFNASKAJSFNKFN. Så sov nästan 13h, mer än halva dygnettttttt. Lol men ja, nu har jag verkligen sovit ut så imon får jag gå upp lite tidigare haha.
 
Ska snart upp till stallet och rida ut i det fina vädret!! Blir mycket galopp idag, gööööött, xx.

galen kväll&natt

15 April, KL. 16:04
Blommor 8 kommentarer
Bara två jag inte har publicerat.
 
Igår hade jag ju alla stallkompisarna här. Vi beställde pizza, badade jacuzzin, hade damp med dunk, spelade säkert sammanlagt 4h Just dance, kollade på två toppenfilmer och åt annat gooooott. Vi var uppe till 06.00 sååååå hahaha. Vi gick upp sen vid typ 12.30 och lagade pannkakor osv, åt sen frukost/lunch/brunch whatever haha vid 13.30. Sen spelade vi Just dance, igen :) Har varit sååå kul och om ni har mig på snapchat, (KALLEKALOPS) så har ni sätt vårt damp haha! Två fantastiska filmer kollade vi på oxå, The house at the end of the street och Step Up Revolution! Step Up var helt nasdjnaskfjanfkjasnfaksfnjasf. Doog.
 
Nu ska jag, mamma och Hanna till någon sadelföreläsning. Bara för att mamma vill typ haha. Jag rider ju typ aldrig med sadel och är inte speciellt intresserad av de hehe men Kalle behöver en ny sadel för att hans är jäääättesliten och så gammal. Den sitter inte så bra på honom tror jag inte, för hans kropp är ju annorlunda nu när han inte är så tjock och har muskler osv haha ;)
Nej måste fixa klart mig nu! Hoppas ni har haft de bra finisar! xx

fattar seriöst inte detta..

14 April, KL. 12:28
It's me 9 kommentarer
Första, andra, tredjefjärde och femte ❤ Har kanske missat några som har bloggat om mig? Isf säg jättegärna till haha! Är lite seg ibland hahah :') Och alla dessa underbara kommentarer, jag fattar inte, att jag blir kallad förebild?! Typ varit en dröm och bli kallad det haha! asdknasjkdnak blir så himla glad, vet inte vad jag ska ta vägen haha :')))) Och när ni säger alla dessa underbara saker om mig och Kalle, blir så glaaaaaad!! 
 
OOPS! Detta som kommer nu skrev jag i slutet av januari haha, har haft de som utkast för hade inte fixat allt med kommentarerna osv :) Så tänk på att jag skrev det i januari, det var då den tjejen gjorde det inlägget!
.. jag fattar inte hur fina ni kan vara!! Denna fina tjej gjorde precis ett jättefint inlägg om min blogg (översta bilden), asså gud blev så glad att jag nästan började gråta ju haha! Varje gång detta händer asså och när jag får dessa underbara kommentarer. Att ni lägger ner tid på att kolla igenom min blogg och kommentera dessa underbara saker, SO MUCH LOVE TO ALL OFF YOU!!! ❤❤ Och även att jag hittade några av mina bilder på we❤it (är seg haha) som andra hade lagt upp, att de vill lägga upp MINA bilder?! Omg fattar inte, så ajsndakjdsna fina är ni!!
 
Detta skriver jag nu, asså den 14 april haha ;) Igår tipsade hon här om min blogg, blev så himla glad och kom på att jag måste publicera detta inlägg nu! Ni betyder mest för mig och ni är anledningen till att jag bloggar! För ni är helt enkelt bäst!! xx

3 books

13 April, KL. 19:20
shopping 14 kommentarer
Fick hem mina 3 böcker idag! Eller de kom egentligen i fredags typ men har inte haft tillfälle att hämta ut paketet hehe. Det är då Lauren Conrad Beauty och Lauren Conrad Style sen Wreck this journal!
Ska bli så kul med dessa, älskar Lauren Conrad, hon är så himla snygg! Har börjat lite smått på Beauty och åh så bra! Hon skriver perfekt och ska bli så intressant när man kommer till tipsen sen, sen alla de små tipsen hon har på varje sida, love it! Passar perfekt i rummet med ;)
Wreck this journal är ju typ en klotterbok. Sök på den på youtube så visar de nog några sidor av den osv. Ska kanske visa några sidor sen när jag har klottrat, älskar det! De står massa roligt man ska göra på varje sida!
Någon av er som har dessa böcker?
 
Idag har jag inte gjort någonting typ. OCH DE ÄR SÅ SKÖNT FÖR DE ÄR PÅSKLOV SÅ INGEN SÖNDAGSÅNGERST!!! Tränade bara Kalle lite löst idag och sånt. Skulle kanske skritta ut men det regnade, sol, blåste, regnade, haglade, sol, moln, regnade, blåste, sol osvosv, har hållit på så hela dagen haha!
 
Även hade denna söta tjej tipsat om min blogg!! Kika in här för att se inlägget! Tusen tack igen hihi <3 Har förberett ett litet fint inlägg till er, alla som läser min blogg, ni fattar inte vad ni betyder och hur glad jag blir när ni skriver alla dessa fina saker och tipsar om min blogg!! Tacktacktack ❤
 

10 sanningar om Kalle och mig

12 April, KL. 18:56
It's me 31 kommentarer
 Kalle har varit bettlös i hela 155 dagar! Den 8 november slutade vi helt. Velat över hela sommaren om det men sen så fattade jag inte varför jag velade, de är ju bara att sluta? För vi hade ju inte problem osv, nu tycker jag det är väldigt konstigt att vi inte slutade tidigare men är sååååå glad att vi har gjort det. Aldrig varit gladare! Inte Kalle heller hihi
 
 Jag är väldigt spontan. Kan bestämma mig i sista minuten och ja sånt, planerar med massor av saker men ändå så är jag väldigt spontan och behöver inte ha allt planerat.
 
 
 Kalle skulle nästan kunna leva i trafiken haha. När vi ska gå över storvägar så stannar han själv om han ser att de kommer någon bil och sen när den har kört förbi så börjar han gå. <- Han är smart lix. Även så vill han ofta gå på storvägarna, helst mitt i så han visar att de är han som own the road lix ;))))
 
 Jag blir typ aldrig stressad haha. Jag är väldigt lugnt och bryr mig inte vad några andra säger om mig. T.ex stressad till skolan blir jag aldrig, för de bryr sig inte haha och om någon säger något dumt om mig så bryr jag mig inte ett skit. "I don't care what you think about me. I don't think about you at all." - Coco Canel <- Thaaaa king och bäääst.
 
 Kalle är väldigt lättlärd. Vissa kan vara lite jobbiga, t.ex buga tycker han kan vara lite sådär haha, men annars så är han väldigt snabb.
 
 
 Jag älskar att dansa, JUST DANCE ÄR BÄÄÄÄÄST! Och jag köttar med att få 5 stjärnor varenda låt, dansstjärna ;)
 
 När Kalle vill bli kliad av någon hästkompis så börjar han, inte gnägga, inte frusta men hur kan man förklara det? Hahah, typ huhuhuh-a? hahah, typ som om de vill ha mat så kan de göra så typ haha. Iaf då gör han så typ hela tiden tills de börjar klia varandra. Även gör han så när jag ska komma och hämta honom (huhuhuh-a eller gnägga) och även när han följer efter mig och jag stannar, för han vet att han brukar få godis då haha ;)
 
 Älskar uppmärksamhet och är verkligen inte den som är tyst (om sina åsikter osv då, eller ja annars oxå hehe) och tillbakadragen, utan jag kör på och har typ damp hela tiden och om de andra inte har damp och är tråkiga så frågar jag varför och tvingar de att få damp :):):) Dock händer de inte ofta för alla mina kompisar har damp, hela tiden haha.
 
 
 Kalle har typ 300 olika färger haha. Nej men beroende på årstid. Vinter, inte klippt - typ mörkbrun men lite vinröd känsla heheh, klippt - typ nästan svart, nej men veerkligen jättemörk hehe. Våren, då börjar han byta färg så då har han i början gyllene rödbrun sen blir han helt prickig (de är han nu<3) och byter till en ännu ljusare färg, med prickar ;) Sen mörknar han igen och ja så går de hehe. Så han har typ 4-5st olika.
 
 Den personen som betyder mest för mig, förutom Kalle, familjen och kompisar osv, är Paul Wesley <3 Är är världens bästa och finaste hihi

bus, cdon och Mclaren

10 April, KL. 21:02
Blommor 31 kommentarer
Några fler bilder från de trädet hehe. Hoppas ni inte tröttnar på dem! Tog massvis, för älskr ju blommor ni vet.. ;) När vi skulle in till stan idag såg jag att både vita och rosa körsbärsblommor (tror det var körsbärs..) hade slagit ut smått i parken här i Asarum, inte alls långt ifrån mig så tänkte cykla dit kanske i början av nästa vecka när de har slagit ut lite mer och förhoppningsvis är sol! Ska bli himla roligt att fota :'DD
 
Till rubriken då.
Busade idag med Kalle i paddocken. Han var inte så villig i början så körde på alla trixen och lite sånt roligt. Sen sprang vi runt lite on-line, men bara som halsring, asså hade honom i halsring med grimskaftet. Galopperade lite on-line osv. Tog av den och körde lite mer trix och sen tänkte jag att vi skulle avsluta med en galopp off-line. Så jag började springa och frågade honom om han ville galoppera, han fattade direkt och började slänga på huvudet och studsa typ hehe, fick hjälpa honom att komma fram i galopp lite och då när jag hjälper honom (springer ofta med min "förlängda hand" asså carrotsticken) så höjer jag bara den bakom lite eller slår lite i marken när jag själv galopperar. Jag är otroligt noggrann med att han inte är rädd för den eller blir rädd för den, för vill ju inte att den ska vara farlig mot honom utan som en förlängd arm och kunna förtydliga saker (kan t.ex springa och hoppa runt honom med den och slå den i marken, slänga den över honom, göra helikoptern över honom osvosv och han står där och tuggar hahah, och bara jaha? haha) Vill ju att han ska lita på mig, jag kommer ju aldrig slå honom med den eller piska till honom. Iaf! Och då kom han fram i galopp, eller snarare studsbockade fram och nästan in i staket haha och då stannade vi sen och han fick beröm. Försökte leka på ett annat sätt oxå (vi brukar inte leka såhär så mycket), typ springa mot honom, avvakta osv och lite så lix haha men han förstår inte riktigt det än, inte när jag springer mot honom, då blir han förvirrad och chokad haha. Inte rädd men lix bara vaaa???? Vi brukar aldrig leka på det sättet men ska se om vi kan träna på det. För hans damp är så roliga haha :'DDDDD
 
Cdon. Joooo beställde några böcker där ifrån i söndags. De har inte kommit än för att de var slut i lager. Vilka böcker det är får ni se, 3 st. Kommer bli myyycket intressant och roligt hehe ;)
 
Mclaren. Pappa hämtade sin nya leksak idag..... :))))))))))) Han har sålt R8:an (elr snarare bytte han in den mot denna hehe). Om ni har mig på snapchat (KALLEKALOPS ADDAAA) så har ni redan sätt den ;))))))) Men tog ett åk i den alldeles nyss och herregud I'm in love <3333333333 Går typ från 0km/h till typ 150km/h på 2 sek :'DDDD Okej nej jag vet inte men hahah, herregud vi körde snabbt som akfjnaskdjan och tänkte övningsköra i den sen såååååå, akta er för kingen i trafiken då ;)))) Ska lägga upp en bild på den någon gång, men sök på Mclaren spider så ser ni den! Farligt snygg <3 Är ju en sucker för sportbilar (fått de av pappa dåååå) och ska ju ha min älskade Bumblebee sen, för han är finast hihi, hoppas han transformeras oxå <3
 
Alla prov är avklarade nu oxå! Sååååå himla skönt! Hoppas ni har haft en bra vecka och nu snart drar jag på påsklov, sååååå GÖÖÖÖTT!!! xx

Wednesday Challange: Faceless Portrait

09 April, KL. 15:13
Kreativt 30 kommentarer
Denna veckan var temat Faceless Portrait. Här fick man ju tänka lite extra men sen kom jag ändå på lite idéer! Så detta är min tolkning av faceless portrait. Bilden är ju faceless, inget ansikte. Sen redigerade jag in New York för jag kollar ju bort på bilden och det ser ut som om jag "drömmer" lite. En dröm är ju att åka till New York, eller till USA överhuvudtaget och göra en roadtrip och besöka New York, Hollywood, Los Angeles, Las Vegas, Miami m.m m.m. Och drömmar är de bästa som finns! 
Vad tycker ni om min tolkning?
 
Kika in på IdasLinns och Hannas för att kolla på deras tolkningar!

me, myself and I

08 April, KL. 19:59
It's me 20 kommentarer
Färg eller svartvit? Någon outfitbild jag tog för några veckor sen.
 
Sitter och lyssnar på Nause just nu, tänk att man får se dem i sommar, k u n g a r! Taggar såååå himla mycket, kommer bli bäääst! De kommer hit till Östersjöfestivalen, någon mer som ska se dem?!
 
Idag har vädret varit tråkigt, imon ska det regna heela dagen och ja. Läxorläxorläxor. Men imon har vi sovmorgon, så himla sköönt! Sen är de bara att kriga dessa sista dagarna sen påsklov asså herre vad jag längtar!! Balders på fredag med mina girls, kan de bli bättre?
 
Red ut idag till JSB. Det var blåsigt, och blåsigt och lite mer blåsigt hehe. Var inte där så länge så tränade bara lite galopp på en volt. Han var duktig! Drog inte alls lika mycket mot hemvägen osv. Lite seg i början men sen gjorde han jättefina galoppfattningar, när han ville lix ;) Han var väldigt lugnt. Fast det blåste och var helt dampigt hehe. Men är nöjd över honom! Även sä satte han bergsgeten idag! Nu ska han bara kunna stå så en längre tid och även kunna gå ner i det snabbare och när jag säger de. Men bara att öva, de går snabbt!
 
Ska träna på de sista läxorna nu innan påsklovet. Hade nationella i kemi idag, skönt att få det överstökat också. Längtar till gymnasiet, hoppas jag kommer in på min linje bara.. ;) xx

Mitt namn är Ida och jag brinner för foto och hästar. Jag verkligen älskar frukostar, Apple, tv-serier, nutella och att vara kreativ. Sist men inte minst, så älskar jag mest av allt, min ponny Kalle.
Läs mer om mig här!

Kontakt: [email protected]

KALLE
Min ögonsten, han jag älskar mest på denna jord och aldrig kommer lämna. Vi har slängt bettet, tränset och sadeln åt sidan för längesen. I vårt förhållande finns ingen ledare, vi står på samma plats jämte varandra och tar våra beslut tillsammans. Han är inte bara min häst, utan min allra bästa vän.
Läs mer om Kalle här!