blåbärsretro.

31 Januari, KL. 17:58
Kreativt 30 kommentarer
lite fint eller ja brusigt heheheh </3 men gillar retro starkt nu jaooo!
 
nu ska jag snart äta donken mat, ja sant faktiskt, på en torsdag, nej men ska ha en sallad (eller wrap men det är som sallad! säger vi) sen bär det av till ida för att kolla på det nya PLL!! har redan sätt det såklart hehehehhe, men vi träffas varje onsdag egentligen och kollar på det tsm, freak som vi är, men igår blev det lite förhinder så det blir idag istället! see ya later! ♥

min designutveckling.

30 Januari, KL. 20:01
What matters 29 kommentarer
ja, nu tänkte jag dela med mig av min utveckling, av designers, hahah de är så fula de första.. så ja heheh, tkr det är rätt så mycket skillnad hahah ;)
 
åhhhhh gud hahahahah, ja detta var då när jag började blogga, den 16 maj 2009, såååå fint, eller inte :'D
ahhhhhhhhhhhaahhahhahha, okej ja :') vad säger man, detta var i december 2009..
heheh, detta är i januari 2010..
detta är i februari 2010, typ bytte design hela tiden hahah. Det börjar ju se lite bättre här! dock är det i fel filformat haha.
detta är i april 2010, här är det i rätt filformat t.o.m! ;)
detta är i oktober 2010, haha, fin bild där på zaki och mig oxå, för det ser ju verkligen ut som att han vill att jag pussar honom (y)
detta var i december 2010..
detta var i januari 2011, fick min älskade åke, så kände att ny design behövdes direkt hehe.
i mars 2011..
i maj 2011..
och sen började jag med bildspel i juni 2011!
mitt andra bildspel i november 2011..
blev inte riktigt nöjd med den där uppe så fixade ett nytt bildspel, denhär, som jag blev jättenöjd med! dock så var det andra bilder och profilbild då hehe, uppdaterade det nu när jag började blogga igen, skapade den designen i december 2011 och uppdaterade den nu i januari 2013, hade låååång bloggpaus haha.
hade väldigt svårt att lämna den andra designen som jag hade, för visste inte riktigt vad jag kunde göra istället och bättre och hade inte så mycket inspiration.. men sen så fick jag en massa idéer så satte igång direkt och då blev detta resultatet! riktigt nöjd med denna designen! ljus och härligt, precis som jag vill ha det ;)
 
sådär ja! det var alla designer jag har haft under mina bloggår hehehe. lite skillnad är det väl sen första och andra, eller? ;) säg gärna vad ni tkr! ♥ även syns lite skillnad på mitt fotande oxå tkr jag hehe..

ännu en bildbomb..

29 Januari, KL. 22:26
Kalle. 16 kommentarer

från sommaren hehehe, gammalt och sånt, usch väst lix heheh, hatar väst :c förutom när man hoppar, eller jag har alltid det då, fast jag får dåligare sits eheheh ;) sen yolo man bara hahhahaa x)
 
ni får nöja er med ännu mer bilder på kalle och mig! haha, asså ska fota men har ju knappt tid till att göra ngt ::):)):))::):)))):):)): så jaaooo, typ livet kom imellan lix. och vädret, nej asså.
nej nu ska jag plugga lite mer matte! godnatt ♥
 
hatar nu även att bilderna är i 800px, har ju gjort inläggen större nu, så de är 900px, så det blir lite </3 för orkar inte redigera om oxå hehe

fina körsbärsblommor.

28 Januari, KL. 22:51
Blommor 31 kommentarer
lite fler bilder från i sommras! älskar körsbärsblommor, så otroligt fina! längtar tills det kommer nya detta året c:
om ni vill se de andra bilderna som jag har tagit på dem så hittar ni dem HÄR.
 
fullt upp verkligen, hur man ska hinna allt, bläää. Imon är de iaf skola, sen konfa, sen hem äta snabbt för att upp till stallet och gå ut med dub sen möte i stallet, sen komma hem plugga lite mer som jag aldrig gör sen duscha, sen sova! roligt värre, tisdagar är alltid jobbiga.
Nej nu ska jag gå och lägga mig! godnatt finaste ♥

NY DESIGN!

27 Januari, KL. 22:14
What matters 33 kommentarer
FÖRE. ↑                       EFTER. ja ni ser på bloggen ;)
 
HISS/DISS? c:
va ärliga nu! blir inte sur om ni tycker förra är snyggare elr ngt, skriv vad ni tkr!
 
är själv ganska nöjd faktiskt!
 
och btw, om bildspelet hackar, vänta tills sidan har laddat klart, lite segt är det hehehe, många bilder lix

"Hej! Allt bra idag? Kika gärna in på min blogg!"

26 Januari, KL. 12:07
tips 56 kommentarer
okejokejokej, nu tänkte jag ta upp det här med "Allt bra? Händer idag? m.m m.m"
som ni ser när ni kommentera har jag skrivit att jag Inte vill ha sådana kommertarer, med fetstil, men ändå, såklart får jag såna, varje gång blir jag såhär :DDDDDDDDDDDDD typ. i vilket fall som helst så ska jag berätta varför jag inte vill ha såna kommentarer och skriva vad jag tycker, ett åsiktsinlägg då.
 
För det första. Jag skrev alltid såna här kommentarer för typ 2 år sen, alltid. Men sen ändrade jag uppfattning med att läsa andras bloggar och förstod då vad egentligen det betydde typ.
Det betyder "Hej! Jag bryr mig inte om dig egentligen med jag vill ha fler kommentarer och besökare så kika in på min blogg!" Ungefär så ja. För egenltigen så bryr man sig inte ett piss (rent ut sagt haha) om vad hon/han gjorde igår eller idag? Hur hon/han mår? För jag menar imon kommer vi ju ha glömt bort den personen typ, vi skriver typ "Hej! Allt bra? - Jo då, det är toppen! själv? - Jo allt är bra här med!" end of the discussion, eller så kan den fortsätta "Vad har du hittat på idag då? - Inget särskilt, skola, själv? - Samma här!" Jag menar hur roligt kan det vara att få såna kommentarer?
Man kommer in på sin blogg och man har fått 46 nya kommentarer, Ja! tänker man då. Då går man in och kollar och det visar sig att 40 av dem är svar från "Hej! Allt bra?" eller nya "Hej! Allt bra?". Då blir man lite smått besviken.
Sen också om man har suttit och skrivit hela dagen i inlägget och man skriver att man kanske är lite trött nu och har ont i huvudet. Jo men då kommer det massa "Hej! Allt bra? Vad har du gjort idag?" och då blir man bara såhär o.OOOO, då märker man ju hur mycket den personen skiter i ens blogg och är bara ute efter kommentarer.
 
För det andra så är det så att man uppfattas mer positiv om man går runt och skriver något om inlägget, eller kanske något om bilderna, något om outfiten, eller om det kanske står något man tycker olikt om i inlägg, skapar en liten diskussion (men inte värsta, MEN SÅ TYCKER INTE JAG OCH MAN FÅR INTE TYCKA SÅ, utan man ska ju hålla det på en nivå och acceptera vad den andre tycker). Flera besöker faktiskt då. För jag trycker ju hellre på en blogg som har skrivit "fina bilder!" än någon som spammar "Hej! Allt bra idag?" på varenda blogg. Men man ska ju inte gå in och kommentera fina bilder eller dylikt om man inte tycker det, utan man ska tycka det man säger!
 
Och sen för det tredje, det med "Kika gärna in på min blogg eller Följ gärna mig på bloglovin!" Om någon har kommenterat min blogg så självklart går jag inte på bloggen och kollar, och svarar eller skriver något annat inne på bloggen. Så nej ni behöver inte skriva "Kika gärna in på min blogg" för jag kommer göra det, I promise. Och jag lägger till de jag vill följa på bloglovin (om de inte är bloglovin byte), så du behöver inte skriva så heller tack.
 
Sådär ja! Detta är ett STORT bloggtips, för man ska kommentera andras bloggar absolut! men lägg ner lite mer tid på det istället för att spamma runt, då kommer statistiken höjas!
 
Slår också vad om att jag kommer få "Hej! Allt bra?" eller dylikt i detta inlägget haha ;)
gammal bild like hell. Från nyårsafton 2011/2012.
 
tycker ni detta inlägget var bra? mer åsiktsinlägg? mer bloggtips? de ville att jag skulle skriva vad jag tyckte en del på önskeinlägg, så here you go!

b/w on my horse.

25 Januari, KL. 22:37
Kalle. 23 kommentarer
svartvitt på min älsk!
tog massa svartvita bilder vid den perioden, älskar såna inne från boxen och sånt hehhe.
 
idag har det inte hänt något speciellt. Eller jo, har ju ridit ut med damphästarna hahah, dubar var dem ♥
annars är det ju FREDAG yäää. chill dag i skolan och allt. och svävar på moln sen ridpasset igår på kalle, sån himla fin dub var han!! ♥ säkert bara för att det var var 9 månaders dag, han skulle fjärska lite, det funkade ;) red hela ridpasset utan stigbyglar, tränade mycket på sitsen och slappna av i knäna som jag kan ha problem med, även jobba mycket i galoppen, och flera ggr sänkte han sig riktigt fint! i skritten och traven går han jättefint, vi arbetar nu med galoppen c: även tränade jag på att han skulle komma fram i skritt, trav och galopp utan att använda skänklarna, bara rösten, mycket duktig har han faktiskt blivit nu! trodde inte han skulle reagera så mycket på rösten när jag började.. om han inte lyssnar på rösten pressar jag med benen, men inte hälarna c:
 
kollar just nu på fantastic four heheh roligt faktiskt, den är ju faktiskt bra!
godnatt säger jag! ♥

9 månader med världens bästa idag.

24 Januari, KL. 23:40
Kalle. 30 kommentarer
9 månader med dig idag Kalle. Du är mitt allt

Apelsinretro.

24 Januari, KL. 18:16
Kreativt 24 kommentarer
tog en apelsin sådär och la den på golvet.

önskeinlägg.

23 Januari, KL. 20:34
What matters 26 kommentarer
eftersom att alla kör på sånt här hahah, c:
vad vill ni att jag ska blogga om? SKRIV NU! vad som helst! :D
t.ex, 10 saker jag hatar, 10 saker som är typiskt mig m.m, inlägg om horsemanship (seven games m.m), inlägg om trickträning, mer bilder på kalle, hiss/diss, mode, dagens oufit, något speciellt jag ska fota? m.m.

mitt finaste liv ♥

22 Januari, KL. 19:13
Kalle. 37 kommentarer
det är olagligt så mycket jag älskar denna ponnyn, han är mitt allt

video på mig och kalle heheh.

21 Januari, KL. 23:11
Kalle. 14 kommentarer
HEHEH FINT ELR?
 
hahah, så fult så jag dör, nästan c: nej men stackars dub!
han hoppade jävla på sista sen hahah xD men ja som sagt beklagar ridningen och fattar inte att jag lägger upp den hahha.. läs mer i beskrivningen på klippet om ni vill veta något, hehe.
 
ska nu gå och lägga mig! godnatt! ♥

före och efter.

20 Januari, KL. 22:27
Photoshop 31 kommentarer
 
sådär! nu har jag gjort lite före/efter, samt skrivit vad jag har använt för vertyg c: hoppas ni gillar det!
om det är något ni inte förstår så bara skriv så försöker jag svara! btw, selective color visste inte jag vad det hette på svenska heheh.
älskar att redigera som ni kanske vet hehe.
 
för er som ville veta så slog jag tyvärr inte höjdrekordet idag med Kalle, han var såhäääääääääär jädra speedad asså hahah, väldigt glad att få hoppa typ? ;) så han typ bara sodgfldsfdf, nej men han var duktig sen! får kanske rita banan eller något. Men jag kom på 1m och då sprang han åt sidan (my bad, jag bara heheh, jag kmr dö hahah, min osäkerhet) sen nästa gång hoppade man men rev, sänkte då till 95 och då rev han oxå sen sänkte vi till 80 och då hoppade han fan hheheh c; har film kanske lägger upp, den är för ful för den hahah. Men ni måste nog se han dampryck efter när han river x'D han blir sååååå arg. Men tror han inte orkade slå rekordet sen i slutet för banan var väldigt krävande och han var sååå pigg så han använde all sin energi direkt haha, så kände att han var lite slö i benen, när vi skulle gå ut typ så släpade han benen efter sig, åh min lille dub, ♥ svettig var han oxå. Men vi stannar på 90cm nu för stunden så kör vi där och tränar upp musklerna där, sen när han verkligen är i topptrim ger vi oss på 1m igen! (för han har ju fortfarande mage att träna väck, oja) men är sjukt stolt över min älsk idag ändå, för han blev verkligen glad för han fick hoppa hihihiih

banansmoothie.

20 Januari, KL. 12:18
Mat 26 kommentarer
banansmoothie idag, gott!
 
snart, eller ja om några timmar så är det hoppträning! Nina vill ju som sagt att vi ska slå vårt rekord, 90 cm, så satsar på 1m idag ;) Vi får se hur det går hehe. Senare idag ska jag till mormor och morfar, äta rotmos yäää, typ godast i världen ;3
Var också på fest igår hos bror villish ju, typ bäst som vanligt! mkt damp hahah.
 
Nu ska jag svara på lite kommentarer och sånt, hoppas ni får en bra söndag! ♥
juste ja, har ju glömt och berätta men fick nivå 8 på beep-testet! väldigt nöjd faktiskt, fick nivå 6-6 förra gången, så väldigt mycket förbättring haha, har ju hänt mycket, skaffat ponny t.ex ;) Nästa gång satsar jag på nivå 9! c: tredje bästa tjejen i min klass oxå haha king typ inte
 
 

tattoos self-portrait.

19 Januari, KL. 13:57
designtips 44 kommentarer
någon favorit? 1, 2, 3 eller 4? c:
 
har precis tagit dessa bilder! eller ja för en halvtimme sen typ. Blev faktiskt riktigt nöjd! Fast mitt hår är lite ajsdkaasfhj så fick platta det i mitten av fotograferingen. Älskade mitt rum vid detta tillfället (bor i källaren, kallt och skönt ♥) för hade två små smala fönster ovanför mig, därav ljuset, love it! ♥ Också så skaffade jag några tatueringar, lite olika sådär ;)
 
Iaf så tänkte jag höra med er också, ni har kommenterat att ni vill ha foto/redigering/design tips, vilka tips vill ni ha? T.ex foto, självporträtt-tips, motljus tips m.m? Redigering, vilken slags redigering? Någon speciell redigering eller ska jag gå igenom någon cool effekt i photoshop eller förklara hur något fungerar? Och design, vill ni veta något speciellt? Hur man gör si och så? :)
KOMMENTERA! så fixar jag det, jag lovar! c:

hos ida.

18 Januari, KL. 21:36
mina videos 20 kommentarer
just nu är jag hos ida, c: vi har typ damp och kollar på gamla bilder och videos hahaha ;)
jag har ju inte varit så aktiv här, eller ja, ni fattar ^^ så har ju inte lagt in de videoklippen som jag har gjort under tiden som jag inte har bloggat, så nu kommer några! kollar jääääääääättegäna ♥
första med bästa haleb och andra med mitt allt, hahah så längde sen det med kalle, jag ser ut som en ahfasdfakf för hade väst hahah och kalle var såååå tjock fintfint. men ja, kolla nu!!! c: I HD TACK!!

min ponny, mitt liv.

17 Januari, KL. 21:19
Kalle. 46 kommentarer
från höstas! kmr väldigt mkt bilder på dub men har ju så mkt att uppdatera om honom heheh.
 
kom hem från stallet för en timme sen, red dub och sånt. Imon är det beep-test, ajsdfkdfksagl hatar't. kommer typ till nivå 1 hahah, typ ;) men det är iaf fredag imon, skönt!
I helgen så är det fest hos villish, roligt!! kmr äga haha. På fredag ska jag oxå sova hos Ida I think, sen på söndag så är det hoppträning för nina! hon vill att jag ska slå mitt rekord med kalle, det är 90cm, så får väl se om jag hoppar 1m med honom ;)
har ni några planer i helgen? c:

rimfrost.

16 Januari, KL. 20:07
Natur 31 kommentarer
från idag. riktigt fint väder ute!
 
idag har det varit strålande solsken ute! men typ mellan -10 och -15 grader hahah, svinkallt!
först var det skola, de två sista lektionerna vill jag inte ens prata om haha, vi spårade ut totalt omg. Sen stack Ida och jag hem till mig och kollade på PLL, yäää king. Åt även nudlar, vår drog ;) Varje onsdag så är Ida och jag för att kolla på PLL som släpps kl två på natten till onsdag. Var även uppe och kollade på den inatt, haha king ;) och såklart var det B Ä S T ♥ Nästa vecka ska nog vi sova över från tis-ons, det kommer bli ännu kingiare ;)
 
Åkte sen upp till stallet för att rida dub och kolla på när kamelen skulle hoppa HEHEH, okej zaki då, (han hoppar typ aldrig, för mamma är jätte hopprädd, hon hoppar typ sockerbitar waaahooo)hanna (<-- besök hennes blogg!!!) red honom! (hanna rider honom nu en gång i veckan för hon ska rida honom när vi ska iväg till österrike c:) tkr det såg jättebra, för han har ju typ inte hoppat riktigt lektion på 1½ år ;) de var jätteduktiga! Kalle var oxå en dub, jag hopptränade inte för ska göra det på söndag för bästa nina! Raceade bara runt i ridhuset idag för han vilade igår, så han verkligen fick sträcka ut sina muskler och sånt, och jävlar vad han racear! haha min dub :') jobbade sen även lite i skritt och trav, imon blir det mer jobb!
 
ska nu kolla på allt jag har missat på nätet hehe, hejsvejs! c:

summer come back.

15 Januari, KL. 19:07
Kalle. 47 kommentarer
hahahah, mina miner på en del man bara, oooooookej. men iaf, från sommras.
 
och ja vet kalle var såhääääär tjock stackarn hehe (han var väldigt tjock när vi fick hem honom så ja..) sen hade han typ ingen man nästan och nt pannlugg heller haha, han kliar lix av, han är en typ av exemhäst, lindrig exem har han, men vi visste nt det, för ägaren hade inte sagt ngt elr hade nt haft problem med det så vi fick testa miljoner olika saker men inget funkade typ, sen hittade vi ngt i slutet av sommaren som typ verkar fungera, så hoppas detta denna sommaren! för nu har han fått tbx man och pannlugg haha.
 
idag har jag varit i skolan, oh no shit sherlock typ, den sög väl, lång dag. Sen konfa direkt efter man bara böööööhhh, så Kalle har fått vila idag dub.
MEN VET NT, PLL IKVÄLL (ELR INATT FÖR OSS, KL 02.00!!) KOMMER INTE KUNNA SOVA SOM VANLIGT!!! FÖRRA VECKAN LÅG JAG TYP VAKEN I 2 H OCH TYP KALLSVETTADES FÖR JAG VAR SÅ NERVÖS HAHAH DAMP. asså kmr dööööö, tänkte att jag skulle ställa kl på kvart i två, så yääää, gjorde det förra veckan man kl acmed ringde nt?! D: så fick kolla på det innan skolan på morgonen hehe c:

Monday - todays look.

14 Januari, KL. 23:02
outfits 33 kommentarer
jag beklagar för såhääääääär dåliga bilder, elr tråkiga, asså vädret kan gå någonstans nu (n) iaf dagens outfit!
Skjorta - Bikbok. Jeans - Karl-Oskar och Kristina (VILA). Skor - Walk On (tyvärr nt äkta haha, nästa blir det ♥) Halsband - Från ida ♥
 
asså jag säger bara en sak, afjksdbfskagdfklg att Sara inte vann, ASSÅ GUD, säkert satt det några töntar där hemma och bara "Ja men nu måste vi rösta på Lisa för ridsporten får inte vinna!" BARA FÖR ATT DE ÄR AVUNDSJUKA OCH KAN INGET, blir arg asså.
nej ska gå och lägga mig nu, godnatt! ♥

Mitt namn är Ida och jag brinner för foto och hästar. Jag verkligen älskar frukostar, Apple, tv-serier, nutella och att vara kreativ. Sist men inte minst, så älskar jag mest av allt, min ponny Kalle.
Läs mer om mig här!

Kontakt: [email protected]

KALLE
Min ögonsten, han jag älskar mest på denna jord och aldrig kommer lämna. Vi har slängt bettet, tränset och sadeln åt sidan för längesen. I vårt förhållande finns ingen ledare, vi står på samma plats jämte varandra och tar våra beslut tillsammans. Han är inte bara min häst, utan min allra bästa vän.
Läs mer om Kalle här!