Mitt 2014

30 December, KL. 12:59
It's me 71 kommentarer
2014.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Var i Dubai [❤], åkt race i öknen, skaffade domän till bloggen hihi, red ut löst med Kalle i skogen och på vägarna <3

Hur har ditt 2014 varit? 
Amaziiing! Tycker de har varit superhärligt med massa fina och glada stunder, nästan inga dåliga haha!


Vad är din största framgång 2014?
 
Att jag kom in på estet hahah! Mina framgångar med Kalle hihi. Rida ut löst, springa runt löst i skogen, lita på varandra när de gäller allt osvosv. 


Blev du kär i år?
 
Nja.. The one and only Paul Wesley, men de vet ni redan <3


Bästa köpet?
 
Åhhh svårt! Om jag får välja present så är det helt klart min älskade Canon EOS 70D som jag fick i födelsedagspresent i somras :'D Om de är vad jag har köpt så är det nog bareMinerals start-kit hahah, alltså att jag började använda deras smink ;) Även domänen till bloggen kanske hihi

Vad spenderade du mest pengar på?
Säkerligen kläder ja :'))


Vilka länder besökte du?
Danmark, Tyskland, Österrike och Dubai <3

Största musikaliska upptäckten?
Åhhhh Sam Smith <3

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Varenda minut med min älskade Kalle <3 Första gången vi var ute löst och galopperade och allt t.ex. När han bjöd in till riktig lek. Och sessionen som Oline hade med Kalle, när jag läste den <3

 

De bästa nya människorna du träffade?
Åhhh.. Wilma är en av dem iaf, så himla härlig <3 Agnes, Hilde och Ebba helt klart! Och över nätet är det massor, alla mina fina läsare t.ex.

Vad önskar du att du gjort mer? 
Gjort mer saker. Gjort mer saker i tid så man inte får stressa igenom det sen. Säga mer Ja än nej.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit :') Hahah nejdåååå! Klagat kanske heheh..


Bästa minnet från 2014?
Åh herre! Som jag skrev där uppe med Kalle, allt med honom <3 När jag fick sessionen som Oline hade gjort med Kalle, herregud, glömmer aldrig när jag läste den. När jag var i Dubai med la familia. Österrike med världens bästa släkt. Min födelsedag. Julafton hehehe. Allt damp med Ida osvosv.

Är det något du saknar år 2014 och vill ha 2015?
Jaa resan till Aruba hihihi. Men den kommer ju nu 2015 omg. Ehhh ja, resor överhuvudtaget, omg resa <3333 Pojkvän kanske..??

Vad fick dig att må bra?
Kalle, Kalle, Kalle, Kalle och återligen Kalle haha. Ida <3 Bloggen och alla fina läsare, familjen, släkten. Åke aka kameran ofc dåå. Åka mclaren nercabbat på sommarn hahah <333

 

Vad grät du till?
Alla mina tv-serier helt klart. Once Upon A Time dödade mig flera gånger kan jag säga. Tror de var 02x21, asså så mycket jag grät åt de avsnittet, har nog aldrig gråtit så mycket åt ett avsnitt, rekord helt klart. Även åt Kalle, hela tiden, gjädjetårar, för han är min, de bästa jag har och någonsin kommer ha <3 Sessionen mellan Oline och Kalle som sagt, när jag läste den, så mycket jag grät då, glädjetårar eller ja whatever alla feels på samma gång, skrek seriöst typ omg.

Favoritprogram på tv? 
Alltså säger då istället tv-serier för följer inget på svenskt typ hhehehe. Omg svårt, men Once Upon A Time, Arrow, The flash, The vampire diaries, Beauty and the beast och The originals hahah <333 Och typ alla andra eller något haha.

Vilka sånger/band kommer alltid att påminna dig om år 2014?
Say something <3 Världens finaste låt. Stay with me, Din soldat, Slå mig hårt i ansiktet, Summer, Selfie, Rather be m.m listan kan göras lång! Sam Smith kommer alltid påminna mig om 2014.

 

Vem saknade du? 
Farfar <3

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hmm, var nog gladare. Är ofta glad, typ haha :')

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
SÄG JAA MER ÄN NEJ. Dampa loss, faaast de gör jag ju alltid så de är lugnt lix :')))

Och den sista frågan, en bild som beskriver ditt 2014?
Inte så svårt vavava? :')

En bild som ni har sett minst 100ggr, men den beskriver mitt 2014. Kalle och lycka <3

Julklappar 2014

29 December, KL. 21:31
It's me 21 kommentarer
+ Sån stor hästboll till Kalle och Zaki hihi. Och lite andra hästsaker och choklad. Är sååå himla nöjd och tacksam över alla dessa julklappar <3 Tackar hela min familj, hela min släkt och kompisar ofantligt mycket <3 Mina top-5 är nog objektivet, bootsen från TUP, glossybox prenumeration, weekend i göteborg (m. liseberg och shoppingdag), ralph lauren nr 2 kitet och hoodien de står Carlshamn 1662 (bor ju i Karlshamn, de skapades då eller vad man säger, och då hette de med C hehe). Kunde inte välja 5 hahah! Och den fantastiskt fina "100 saker jag älskar hos dig" som jag fick från Ida <3 Nej, väljer allt asså <3<3<3 Som sagt, såååå tacksam, tack allihopa <3<3
 
Var nära döden upplevesle när vi var ute och red idag. Hahah nej skojar de var de inte. Vi gick/hoppade bara över typ bäckar och vattenpölar täckta av is på så taggade ponnysar så man dog. Hahah asså hur pigga kan man vara?!?! Och sen kan man inte galoppera ute, aeeee </3 Men de ska typ bli plusgrader nu snart igen såå hoppas de mjuknar då så vi kan galoppera ute, åhh de är ju de bästa som finns när man har en helt galen ponny oxå <3
 
Ska snart sätta på ett avsnitt av GOT, och sen ett till, och kanske ett till haha! Vi hörs imon sötnosar xx

I won't give up on us

29 December, KL. 12:54
Djur 28 kommentarer
Älskar skärpan på dessa. Golden light oxå hihi. Mysig mule med vaaa :'))
 
Kommer ikväll äntligen lägga upp ett inlägg med mina julklappar! Hoppas de uppskattas :) Och säger som de flesta andra gör, lägger endast upp detta för att visa min tacksamhet och även för jag tycker de är roligt att kunna gå tillbaka i arkivet och kolla vad man fick då osvosv! Även älskar jag när andra lägger upp bilder på sina julklappar/födelsedagspresenter, man får så mycket inspiration!
 
Idag ska jag rida ut en runda på Kalle. Stenhårt i mark osv så får väl se om vi hittar någonstans att galoppera.. han var ju superduperüber pigg igår när vi var ute och gick sååå detta kommer bli såååå roligt.. :''D
 
Igår såg jag och Isak The maze runner (sega ja vet), den var superbra verkligen! Längtar tills 2:an kommer! Ska fixa med lite inlägg nu, bl.a 2014 inlägg och nyårslöften/mål inför 2015, xx

Hos farmor

28 December, KL. 22:23
livet i bilder 16 kommentarer
Bara några snabba från idag. Hela släkten på pappas sida på bilderna ovanför! - Hannes som är bortrest och + Macke som är Frejas pojkvän ;) Och - farfar då <3
 
Ska nu sätta på någon bra film med Isak. Kom hem från stallet för 20min sen ungefär. Var ute och gick med en superduper taggad och pigg häst haha!! Så söt :')
Lutfisken hos farmor idag var så god omg. De är ju sååå gott haha! :'D Massa damp osv som vanligt, klädeshängaren gick sönder t.ex och de var så himla roligt hahaha jag dog.
Men vi hörs imon finisar!! xx

IDANILSSONPHOTO.SE

27 December, KL. 22:29
Natur 33 kommentarer
Ännu mer frost. De närmsta vi kommer till vinter här nere haha. Nej men idag snöade de typ 1mm (yippieeee) men de kommer vara borta på måndag då de ska bli plusgrader igen :):):) Väldigt nöjd med redigeringen till dessa faktiskt, passar tvåan perfekt!
 
Jaaa som ni kanske märker nu när ni kommer in på min blogg, att den inte längre heter prinsesc.blogg.se, utan idanilssonphoto.se!! Har tänkt länge på att köpa domän och så, och nu efter jul när man fick lite pengar i julklapp så var det perfekt! Perfekt julklapp till bloggen oxå, och perfekt start på 2015! ;) Har mejlat bloglovin, så de ska flytta över mina följare till denna blogg. Därför kommer det en länk här, där ni kan börja följa mig, men det är bara för att bloglovin måste registera att detta verkligen är min blogg hehe. Så ni som följer mig behöver inte göra något, ni kommer automatiskt flyttas över!!
 
Löshoppningen i stallet gick superbra idag! Kalle har ju inte hoppat rikigt på länge, för han har haft lite vintervila och sånt. Men han köttade över 1m utan problem! Stannade där sen eftersom han inte hade hoppat på länge. Men han var över förväntad, hade inte tappat någonting typ och hoppade hela tiden, fast han fick fel avstånd några ggr haha. Och han va så söt! Filmade lite oxå, kung är han asså 8)
 
Nu ska jag nog spela de nya Monopol (heheheh) med Isak, han fick de i julklapp. Han tjatar på mig att vi ska spela hela tiden haha. Sååå vi hörs imon! Ska till farmor och träffa hela släkten och äta lutfisk på förmiddagen, så bloggar på kvällen, xx.

If you be my star, I'll be your sky

27 December, KL. 13:04
Natur 31 kommentarer
Bilder från torsdagskväll när jag var ute och fotade stjärnorna. Helt stjärnklart! Och kallt hehe. Första gången jag fotar stjärnor, är rätt så nöjd faktiskt! Himla roligt att göra.
 
Ska nu cykla upp till stallet för vi ska löshoppa lite hästar. Längesen vi gjorde det! Kalle har inte hoppat riktigt på jättelänge heller, han har fått lite julvila nu oxå. Så de blir nog bara lite lägre höjder, får se vad han vill!
De har snöat lite här oxå, omg typ haha. Men de är jääättelite så det kommer typ försvinna direkt :') Roligt haha.
Nej nu måste jag fixa mig! Hörs kanske ikväll! xx

sötaste pinglan

26 December, KL. 18:41
Djur 27 kommentarer
Kan ju då avslöja en julklapp.. nej, inte en hund om ni nu tror de pga bilderna haha! Ett nytt objektiv!! Som jag har använt när jag fotade bilderna ovanför på finaste Millan! Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di heter det! Någon mer som har det? Ett av dem objektiven som jag har planerat att köpa/önska mig. De är ett normalzoom med rätt så stor bländare (2.8, kärlek hehe). Skärpan på det är amazballs assåååå! Typ första bilden lix <33333
Nästa inköp/önskning blir ett makro, man kan komma rätt så nära med detta men de är inte ett makro. Sigma 70mm f2.8 EX DG Macro blir de troligtvis, skolan har det och har använt det ex antal gånger och älskar det!! De var någon som läste min blogg oxå som hade det till salu tror jag? Hör gärna av er om ni har det! :)
Och den sista bilden är ofokus och skakis jaa men tyckte den blev härlig ändå hihi.
 
Stallet idag dååå. Skulle rida ut idag ju, men de är fruset nu så skulle inte kunna galoppera ute för de är så hårt. Såååå.. får avslöja en julklapp till nu heheh.. mamma och jag pumpade upp hästbollen som jag, Kalle, Zaki och mamma hade fått (av tomten, alltså mamma hehe). En sån suuuuperstor. Blev superglad när vi fick den hihihih. Zaki fick först leka med den, han fattade dock inte så mycket han bara ok hahaha. Sen hämtade jag Kalle och skulle gå in i ridhuset med honom och då låg den där inne och herre min skapare hahah! När han fick syn på den tvärstannade han i dörröppningen och typ backade ut hahahah! Blåste upp sig som en arab och typ sprang in runt den hahah, han var såååå söt :'D Men han märkte sen att den inte var såååå farlig, så han kunde t.o.m sparka boll ;) Men dock när den kom rullandes eller bakom/vid sidorna, då var den lite läskig, men då har vi något att träna på, härligt! För Kalle är ju inte den som är rädd för saker o ting egentligen, brukar kunna vänja honom vid nytt på typ 10min lix hehe. Men han ska kunna springa med den och jag ska kunna studsa den på honom, ha den under honom, studsa så han kan nicka osvosv, ska bli superkul!
Filmade även när vi sprang runt och dampade och han ville leka supermycket och bjöd verkligen till, blev så glad :'D För som sagt är ju Kalle ganska omotiverad och lat egentligen, eller ja, lat är han verkligen inte nu/längre hahaha. Hans personlighet har växt såååå himla mycket sen han kom till mig för snart 3 år sen, helt annan häst asså! Och han växer för varje dag som går, min lilla prins <3
 
Nog med prat haha! Måste fixa till mig lite nu för ska snart åka till Ida för vi ska byta julklappar :'))) Hörs imon xx
 
Åhhh höll på att glömma.. köpte min julklapp till bloggen idag.. ;) DOMÄN!! Så snart, inom typ 19h hehe, så kommer ni kunna nå mig på en annan domän.. ni får veta vad den heter då hihi. Men ni behöver inte tänka på något, bloglovin kommer fixa så de blir rätt domän där och när ni söker på prinsesc.blogg.se kommer ni automatiskt komma in på den nya!! xx

julens outfit

25 December, KL. 20:57
Människor 37 kommentarer
Lite snabba bilder på outfiten igår! Isak är fotograf, han är min assistent och han tycker de är sååå roligt.. :') Iaf klänningen är ifrån Gina, SÅ skön! Den perfekta "lilla svarta" med v-ringning! Halsbandet är ifrån Glitter. Skorna från Bikbok (har även glömt att ta in de "banden" så de pekar rakt ut heheheheh).
 
Hade det superroligt och trevligt igår och fick massa fina presenter, är supernöjd! Imon ska Ida och jag byta presenter och sen på söndag får jag de sista av mina andra kusiner, så kommer lägga upp på allt jag fick då :)
 
Idag har jag varit i stallet i det fina (men kalla!!!) vädret! Sol hela dagen och stjärnklar himmel nu ikväll (som jag var ute och fotade hihi, ni kommer få se bilder på det, frös typ ihjäl haha). Fotade Kalle och Zaki i stallet som hade damp med stor D. De sprang runt i hagen som tokar, Kalle gjorde med det och bjöd t.o.m upp till lek (!), både till mig och Zaki, och de brukar han inte göra, så blev superglad :'D Synd att de var så himla hårt ute bara, annars kunde de släppt loss ännu mer haha ;) Men fick massa roliga bilder på dem när de sprang runt haha, kanske slänger upp de oxå ;) Fotade oxå Millan, på henne kommer de med upp, sååå söt är hon, man smälter.
Var ute och skrittade med Kalle, lite trav blev det oxå, och två hopp haha. Han har fått lite julvila nu så tog de bara lite lugnt, men han var vääldigt pigg och glad. Imon ska vi ut och galoppera lite mer, men tror de kommer vara frusen mark imon oxå.. så får se vad vi hittar på annars :)
 
Jaa. Som sagt, har haft en underbar jul! Och den är ju inte över än riktigt hihi. Sen firar man nyår med de bästa hos Malou, kommer bli greeeat <3 Hörs imon dubs och hoppas ni med har haft en superbra jul! :D

God jul finaste läsare

24 December, KL. 11:47
Kreativt 15 kommentarer
 
Ville bara önska alla min fantastiska läsare god jul! Hoppas ni får en uuuunderbar julafton. xoxo

Svaren på frågestunden!

22 December, KL. 21:38
It's me 31 kommentarer
Åh herregud! Dagarna bara försvinner juuu! Fattar inte hur snabbt de går hahah, jag som alltid brukar tycka de gå så långsamt innan jul, för längtar så mycket till julafton och julklapparna haha.. :') Så tyvärr hinner jag inte göra en video med frågorna just nu. Meeen jag och Ida har några riktigt bra planer om några videos vi ska göra, och de måste ni kika på när de kommer upp!
Här kommer iaf svaren på alla frågorna ni har ställt, hoppas ni blir nöjda!
 
Personligt.
 
Vilken låt kan du lyssna på utan att den blir uttjatad?
ÅHHHH! Say something <3<3<3<3 Alltså världsbäst. Även typ alla av Sam Smith och Nothing really matters!

Nämn 5 saker du inte skulle kunna leva utan.
Kalle, Ida, Mace (macbooken), Hörbätina (iPhonen) och Åke (kameran). Okej, ja typ plattången oxå, min lugg måste plattas heheheheheh. Och massa annat omg.
 
Din störst "pet pieve"? 
Antar att du syftar på typ favorithatobjekt? Favorit-sak att reta upp sig på? Hmm.. alltså har typ massa karaktärer i tv-serier som man älskar fast även hatar hahah! De enda jag kan komma på nu ;) Isf om jag ska välja någon karaktär så är det helt klart Rumple (Rumpletiltskin) i Once Upon A Time, åhhhhh, asså han är bäst men vissa saker han gör man bara kajsdnaskjdnakn hahah
 

Favorithundras?
Åhh lätt. Berner sennen :') Har varit min drömhund och favoritras så länge jag kan minnas haha! Ska skaffa en så snabbt jag flyttar hemifrån! Har egentligen massa hundraser jag älskar, men om jag måste välja en är det helt klart den!

Vilken skola går du på?
Vägga Gymnasieskola här i Karlshamn :)

Vad tycker du om att träffa folk över internet IRL?
Tycker de är roligt! Beror på hur bra man känner personen såklart, hur länge man har pratat och om man har pratat på Snap/Skype osvosv :)

Ditt drömyrke?
Sitter på hästen utan utrustning med en kamera i handen.
Har alltid varit mitt "motto" eller ja vad man ska kalla det. Alltså, jobba inom fotobranschen och sen då har hästarna vid sidan om, rida de så naturligt som möjligt och gärna bli så duktig så jag kan lära ut, åka runt på uppvisningar och hålla clinics :)
 

Värsta olyckan som hänt dig?
Asså om jag ska vara helt ärlig så har ingen stor olycka drabbat mig.. och jag har ramlat av typ 40ggr och aldrig skadat mig riktigt, helt sick! Typ 24ggr på Kalle lix hahah. Men nej.. inget har hänt mig faktiskt hehe :D
 
Favoritbok?
Åhh, de måste nog ändå vara Lauren Conrads Beauty och Style, fantastiska böcker! Även älskar jag 14 år tillsalu, hemsk bok, men så bra skriven och man blir helt tagen.

Favoritaffär?
FOREVER21 <3<3<3 Bikbok när de gäller här i Sverige. Även Gina!

Din sämsta egenskap?
Hmm, kanske att jag är såååå envis? Eller de är ju bra, i vissa fall ;) Att jag ofta vill ha det på mitt sätt..
 
Bästa egenskap?
Åhhh. Att jag aldrig ger mig? De är ju då båda bra och dåligt, mest bra ;) Att jag inte bryr mig något om de som snackar skit om mig eller något sånt, har alltid bara skakat av mig sånt, lix bara okokok. Antecknar detta i min anteckningsbok som har rubriken "Bryr mig i nästa liv" :) hahaha ja
 

Om det var din sista dag idag, vad skulle du göra? 
Jag skulle åka upp till stallet i 110 och bara ta ut Kalle helt löst, hoppa upp, utan hjälm och allt och galoppera rakt ut i skogen helt löst. Sen skulle jag ringt Ida och bett henne komma ut till mig i skogen (heheh), sen skulle jag ägnat mina sista timmar med dem bästa jag vet <3 Såklart med hela familjen, alla vänner, släkt osvosvosv, men ni förstår nog.
 
Förebild?
Inom foto har det alltid varit fina Cornelia <3 Inom hästar så har det alltid varit fantastiska Oline, världens bästa är hon.

Favorit låt ATM?
Hmm, Uptown Funk är riktigt bra, What I did for love är såå bra med.

Kläder du tycker är snygga på andra men inte på dig själv?
Kavaj och massa olika hattar. Även boyfriend jeans, har dock inte testat de på mig själv, mååste göra det haha :')
 
Om du såg ett stjärnfall eller anden i flaskan eller något, vad skulle du önska dig då?
Åh såg faktiskt mitt första stjärnfall för en vecka sen eller något, sååå fint :'D Var i stallet och hade precis fodrat hästarna med mamma och vi gick och kollade upp i himlen för de var så himla många stjärnor och då såg vi ett stjärnfall! Iaf så önskade jag mig att jag och Kalle ska leva ett långt och friskt liv.
 
 
Vad är det roligaste du vet?
Åh va svårt haha. Vara med Kalle och rida honom ofc. Även vara med my best friendo, alltid glad med henne <3 Blogga, läsa alla fina kommentarer ni skriver <3 Tv-serier <3
 
Vad är din högsta DRÖM?
Att jag kan rida ut med Kalle HELT löst, alltså utan halsring (halsring kan vi med, kings, tack så mycket haha). Bara hoppa upp direkt, styra ut i skogen utan något och helst att han inte äter i varannat steg heheheh <3333
 
Bästa barndomsminnet?
Åhhhh hhehe. Kommer knappt ihåg något känns det som haha. Men när Ida och jag var i Åhus, var typ 3/4 år ;))))) När vi var i Malmö och skulle kolla på Måns Zelmerlöw hahahah omg minnen det, bussresan dit hahahaha ok.
 
Det pinsammaste du gjort?
Haaaaaaaa. Jaduuuu. Om jag ska räkna upp alla pinsamma saker kan vi sitta här ett tag :') Älskar att vara pinsamma och "stå ut". Synsas osvosv. Men asså. Om man ska räkna upp några såna "inte-så-roliga-pinsamma-moments" så är det väl ett antal när man typ sagt att någon är snygg och ska ta kort på dem och så har man blixt :)))))))))))) Även att man säger en del saker lite för högt ibland.... men egentligen tycker jag inte så mycket är pinsamt, är lix väldigt jaha whatever hahaha.
 
 
Om du skulle få vara en person för en dag vilken skulle de vara? 
Åh skulle vilja vara Oline egentligen. För jag vill verkligen känna på hennes band, det hon har med Vitnos. Omg, den känslan och allt, de bandet, nej åhhh, sånt band jag drömmer om med Kalle <3 
 
Varför började du blogga? 
Åh ja de var 2009 och vet inte riktigt hur jag tänkte då men tror de var väldigt mycket för att visa mina foton och att skriva av sig och prata med andra osvosv.
 
Undrar bara hur gammal du är och hur länge du bloggat? 
Är nu 16 sommrar, så 17 nästa år. Har bloggat sen maj 2009!
 
Vad är du mest nöjd med på dig själv? (vill inte veta minst nöjd, då jag anser att man kan vara nöjd med allt då det ger en eller annan möjlighet i livet)
Så fin fråga hihi! Är mest nöjd med mina ögon, mina läppar, mina naglar, mitt hår (när de vill samarbeta heheh) och ja, varför inte, min rumpa ;)
 
 
Något som du är stolt över?
Hmm ja om du menar utseende så är det ovanför. Men annars är det Kalle <3 Jag är så stolt över honom, och faktiskt oss, för vi har iaf kommit en lång bit på vägen, men vet att vi har en lång bit kvar. Även min fotoutveckling och designutveckling :D
 
Bo på landet eller i skogen?
Rösta vänstern eller högern i riksdagsvalen? Höööger! Är moderat hehe.
Facebook eller instagram? Instagrammar inte just nu.
 
Kalle/ridning.
 
Hur kom du i kontakt med ridningen?
Genom min mamma. Hon har haft ponny och häst i hela sitt liv, jättemånga olika. Och hon hade häst när jag föddes så det var en självklarhet att jag skulle hålla på med det, var alltid med i stallet när jag var liten.
 
När började du rida?
Började på ridskola så snabbt jag kunde, när jag var 6 år sen red jag andra ponnys osvosv. Och var i stallet sen jag föddes.
 
Hur länge har du haft Kalle?
I april nästa år har jag haft honom i 3år, 3ÅR? Helt sick, fattar inte det själv haha!
 
 
Filmar du inte dig och Kalle nån gång? Tar du bara bilder?
Joo, händer dock sällan nu tyvärr. Rider nästan alltid ut och dampar överallt och väldigt svårt att ha kameran med sig att filma då när alla hästar har damp osvosv haha! Men i ridhuset när vi hoppar så brukar vi alltid filma, så har en del videos därifrån, kanske kan sätta ihop en film med lite klipp där hehe.. ;) Blivit väldigt dålig på att fota oss nu oxå tyvärr :( Väldigt stor del är ju vädret, de suger haha :')
 
Hur träffades du och Kalle?
Jag träffade honom när jag skulle upp och provrida honom. Kommer fortfarande ihåg när jag såg honom för första gången. Han stod där mitt i hagen bland flocken, den enda hästen som hade bläs, han bara stod där och kollade rakt på mig med hans underbart söta ögon, jag smälte direkt :')

Vad är det bästa med Kalle?
Det bästa med Kalle är att han är den snällaste hästen jag vet. Han skulle aldrig skada någon, inte ens en myra liksom hahah. Nej men han är verkligen så godhjärtad. En fyraåring kan galoppera på honom seriöst haha! Men missförstå mig inte, detta menas inte att han inte har damp, som ni kanske har förstått genom alla ridturer jag berättar för er heheheh. Men jag låtar alltid han dampa och vill det, och han får göra det när han vill med mig och ja, då gör han det! Men t.ex om en lite osäkrare ryttare skulle sätta sig på honom skulle han aldrig göra något.
Och de bästa är att han är söt, att han är min, att han är finast, att han är rolig, ja kan hålla på hela natten haha!
 
 
Foto/redigering/blogg.
 
Funderar du på att ha gästbloggare någon gång?
Jaa absolut! Jag har haft den innan, när jag var i Österrike så var Wilma gästbloggare på min blogg i några dagar, riktigt roligt! Och de skulle varit jätteroligt att ha det igen så jo det kommer jag ha! :)

Kan du göra fler actions?
Absolut kan jag göra det, säg gärna vilka typer av actions ni vill ha, rosa/svartvita/ljusa/färgrika osvosv!
 
Ditt bästa fototips?
Åh! Har så många ;) Men helt klart är det inspirationen, tänka på att det är du som står bakom kameran och gör jobbet, tänk igenom bilden noga och typ studera den och tänk kreativt!
 

Favoritblogg?
Cornelias! (aka thingsyouremember). Tinkerbellas oxå.

Hur ska en blogg vara för att du ska läsa den?
Den ska ha en fin design, eftersom de är det första man ser och de ger bloggen en chans. Sen ett måste är bilder! Annars kan jag inte läsa hehe ;) Inte massa stavfel och sånt i texten, men den får inte vara utan smilysar eller helt stel. Typ bara - Hej. Idag gjorde jag detta. Imon ska jag göra detta. Hej då :) - Hahah nej men ni förstår. Jag skriver ju rätt så dampigt :''))) För jag vill att bloggen ändå ska reflektera mig, alltså skriver jag som jag pratar (okej, inte riktigt, pratar ännu dampigare hahaha). Och sån är jag som person, typ kasndaksnj hela tiden haha :'D
 
Om du hade hur mycket pengar som helst - vilka kamra grejer skulle du köpa? :)
Åh skulle köpt en Mark direkt <3<3<3 Även massa objektiv, de för typ 15000-25000 heheh.. Studiosaker och allt.
 
Undrar hur du redigerar dina bilder? Gillar att dem är så ljusa och "fluffiga" haha :) 
Åh tacktack! :D Har massa inlägg i kategorin Photoshop. Massa actions och videos! :D
 
Bara massa random bilder oxååå hehehe.
Såå de var nog alla frågorna. Tusen tack för alla och hoppas ni blir nöjda med svaren, annars är det bara att säga till!! Hoppas ni har det toppen och snart är det julafton woopwoop hihih. xx

två favoriter

20 December, KL. 23:27
Kreativt 18 kommentarer
 Två favorithalsband! De rosa är från Gina och kostade typ bara 50kr (!!) har jag för mig, för de var 70% på de halsbanden. Och de blommiga är från Forever21, bästa klädbutiken ever, finns ingen bättre :')
 
Jullov. Åh de är så skönt. Har typ inte gjort någonting, sovit igen alla timmar som jag tappar på vardagarna när de är skola haha! Kollat på GOT och bara legat och snapat haha. Men nu ikväll har jag suttit med en sak (som jag tyvärr inte kan berätta hihi) i ungefär 5-6h, mycket nöjd med det hehe..
 
Kalle har vilat, både idag och igår för han vaccinerades igår. Imon ska vi ut och skritta en runda på förmiddagen och sen ska vi till mormor och morfar och äta lutfisk, omg va gott! Typ den enda som tycker det är gott hahah :') Sen ska vi till farmor och äta det efter jul, goooos.
 
Annars sååå. Mycket taggad på julafton :'DDD Synd bara att de inte kommer bli någon snö :( Idag köttade vi in med granen osv i vårt hus och har satt fram alla tomtar överallt. Ska ta lite bilder på det.
Nu ska jag sätta på ytterligare ett avsnitt av GOT sen sova för ska upp rätt så tidigt imon, ha de bra finisar! xx

Original-Camera Raw-Photoshop

18 December, KL. 22:06
Photoshop 23 kommentarer
Skillnad va? ;) Haha en stor skillnad tycker jag. Från Original till Camera Raw är ju nästan mest. Ljus, kontrast, skuggor, lyster, mättnad, klarhet och färgtemperatur. Sen förstärkt de i Photoshop, kurvor (alla 4 olika färger), rosa färglager, fotofilter, lyster, selektiv färgändring och färgbalans :) Vad tycker ni?
 
Imon, imon, imon... får vi jullov!! Alla har typ fått idag så man bara tack så mycket :):):):) Gjorde sista redovisningen idag och de gick väl okej, taggad att göra det nästsista dagen liksom.
Har varit ute en runda på Kalle i duggregnet (åhhh sånt jobbigt så man typ blir infekterad i ögonen för de sticker osv hahah) och mökret. Han var väldigt pigg och på hugget hahah, så söööt :') Red lite överallt och köttade och han var väldigt positiv till överallt där jag vände och vände tillbaka osvosv, duktig! Skulle över en väg (var i trafiken och red bl.a) och upp för en backe och vända där uppe och då red vi över vägen och så var en bil framför oss, även så kom en bil framför oss mot oss och möte oss, sen kom en bil bakom oss, så de var kaos, för Kalle var typ instängd liksom, men han bara gick där, coollugn hahah, tur man har en trafiksäker häst, 1000% asså. Han tror verkligen inte bilar kan skada honom, t.ex så vill han alltid gå på storvägarna, mitt i, och han bryr sig inte om bilarna kommer bakom/framför. Han var kanske en bil i sitt förra liv, vem vet..
 
Nog med det! Ska nu kolla vidare på GOT med mina fina strumpor i håret (strumpmetoden :'D). Hörs imon! xx

last spring

17 December, KL. 20:03
Blommor 25 kommentarer
Heeeeeelt in love med första asså, så nöjd med den, perfekt ljus!
Kollade i lite mappar alldeles nyss och såg då alla bilder på dessa körsbärsblommor som jag tog i våras. Kom på då att jag inte ens har kollat igenom alla bilder och redigerade dem. Så redigerade lite motljus bilder som jag tog, rätt så svårt att ta motljus på de eftersom de var mitt på dagen, då solen stod som högst, och sen är de ju så glesa eller vad man säger, alltså blommorna sitter en bit ifrån varandra för de är ju inte några löv eller något, så väldigt mycket solljus träffar linsen och då är de lätt att de blir underexponerade, alltså blommorna. Måste visa före/efter bilder på de! Originalbilden, sen redigerad i Camera RAW och sen redigerad i PS, rätt så stor skillnad hehe ;)
 
Ser bara bilderna på mig och Kalle här i mitt bildarkiv, de jag laddade upp igår. Och jag längtar så mycket så jag hyperventilerar typ, bara jag kollar på bilderna så sprudlar (säger man så? haha) det i hela kroppen asså. VILL BADA MED KALLE NU!!! Jaaaa, sommar går med bra lix <3<3<3
Men helst först lite snö så vi kan racea igenom det och sen ska det även tolkas woopwoop. Se vad Kalle tycker om det! För det blir han vi ska tolka efter ;) Har tänkt på de både förra och förrförra vintern men glömt bort de haha! MEN!! Denna vintern, då ska de inte glömmas kan jag säga!! Måste bara inhandla en tolksele först hehe, ÅH KOMMER BLI GOS!
På tal om Kalle så var vi ute och köttade i mörkret idag med Alice på Donna. Japp, de hade damp och de var lerigt, halt, blött och mörkt :):):) Men de var så duktigaa! Galopperade satan gjorde vi haha :')) Han var lagom svettig och allt efter, så imon blir de ut lite lugnare (hmmmm....) och sen på fredag ska jag och Alice "bygga" upp lite westernövningar, intressant! Har alltid älskat western, tycker de är himla fint! Om man gör de fint och lugnt då.. ni förstår vad jag menar haha ;)
 
Nu ska jag kolla vidare på GOT. TVÅ DAGAR KVAR I SKOLAN, SEN JULLOV OMG<33333 Inga julkänslor dock </333 xx

#TBT

16 December, KL. 20:11
Djur 23 kommentarer
Omg ni fattar inte vilket ryck jag fick nu när jag satt och kollade i lite olika mappar och såg dessa bilder. ÅHHHHHHHHHH!!! Asså jag vill bara springa upp till stallet, slänga på honom repgrimman, galoppera ut till sjön och galoppera rakt i :'))))) Om de skulle varit 25+ då, i både luften och i vattnet ;) Bland de bästa som finns HELT FKN KLART på sommarn är att bada med hästen, BÄST! Kommer fortfarande ihåg när han somnade i vattnet, så hans näsborrar kom under vattenytan så han gjorde bubblor! Hahaha åhhh vad jag skrattade, så söt han var, han bara blundade mer och mer och åkte längre och längre ner i vattnet med huvudet, han tyckte de var sååå skönt haha :') Ska försöka filma nästa sommar när vi badar lite! Gör de typ minst 3-4 ggr i veckan om de är riktigt varmt, haha gos.
 
Fick sluta 3h tidigare idag, woopwoop azzzzz. Såå härligt :') Har kollat på Game of Thrones hela dagen och svarat på kommentarer, kollat på AHS oxå. Ska kolla på ett till GOT nu sen duscha och sen ytterligare ett till avsnitt av det haha. Såå himla bra är det, fast de kanske inte är min stil, men ändå jo, de är något över de hela som gör det så himla intressant och spännande haha! Karaktärerna är ju såå himla bra oxå. Hörs imon xx

sunny frost

15 December, KL. 20:14
Natur 21 kommentarer
Lite frost från igår. Sprang ut med kameran supersnabbt och hann tyvärr inte ta mina close-up filter eller mellanringar, den smälte så snabbt så kunde inte springa in igen och hämta hehe.
 
Sista skolmåndagen detta året idag, sååå skönt :'D Slutar ju 11 så kom hem vid 12 ungefär och tänkte cykla upp till stallet direkt, men såklart började de regna när jag höll på att gå hem från bussen sååå, väntade tills mamma kom hem så åkte vi upp istället. För skulle rida ut och kände inte för att göra det i regnet ändå heheh. Men de var uppehåll sen när vi kom ut så vi red ut en runda själva, och jag gick inte ut som jag brukar göra på ditvägen utan jag red, och han gnäggade inte en enda gång idag heller!! Så stolt över honom, min älskling :'D Dock var han riktigt hungrig, som vanligt hahah ;) Men pigg och fin, tränade mycket halt-trav-halt-trav, han flög verkligen fram och upp med ryggen, superduktig!!
 
Skypar nu med mina friendos, gooos!! Sen avslutar jag nog med lite GOT, superbra kväll. xx

you're my life

14 December, KL. 18:56
Djur 27 kommentarer
Min älskling, min bästa vän, mina andetag och mitt liv. Kommer aldrig kunna förklara min kärlek till honom, han är det bästa jag har. Han får mig att le, varje dag, fast den har varit skit. Han är det första jag tänker på när jag mår dåligt, att jag bara vill kasta mig om honom och gråta i hans man, sen några minuter senare kommer han att få mig att börja skratta, för det gör han alltid. Han är min ängel, mitt allt.
Idag klarade vi av ett mål som vi har haft länge, rida ut på en hyfsad lång runda (inte långritt, de rider jag bara med mina friendos, hur roligt är de och rida själv på såååå lång runda lix hehe), kanske var ute i 1h20min? Utan att han gnäggar eller något. Fatta glad?!?!? Vi red berg-o-dalbanan, och han var såå duktig, och pigg, snacka om hahah. Men idag ville han verkligen ut (varit fab väder oxå) och rida, han ville verkligen springa och dampa hahah. Han var så duktig och är så stolt över honom, att vi har kommit så långt på den fronten, att han vill ut med mig själv, utan hästkompisar :')
 
Imon är det måndag och de betyder skola, dock bara till 11.00 heheheh, gos. Bara 5 dagar kvar omg, sen jullov <3 Tagga julafton utan snö oxå :):):) Nej usch :( Vill ha snööö! Kalle med, vi är redo, snösulor och allt haha! Åhhh, galoppera barbacka på ett snötäckt fält <33333 Idag var de dock sol, härligt! Så tog några bilder på Kalle som ni ser där uppe, sen imorse tog jag lite bilder på frosten, kommer upp imon tror jag.
Åh va längesen de var jag fotade "riktigt", såå härligt att göra det idag. Anledningen till varför jag inte har gjort det är ju till stor del pga vädret, och att man inte har tid, och att de är mörkt när man kommer hem från skolan/hästen haha! Menmen, ljusare tider kommer haha ;)
 
Ska kolla på lite GOT nu, började kolla på det igår! Eftersom jag har kollat klart på Finding Carter, så sjukt bra är det, längtar till säsong 2!! Iaf så säger ju alla att GOT (Game of thrones hehe) är såå sjukt bra och man måste se det. En del har sagt att säsong 1 är lite segt, men de blir bättre, så därför har jag tvekat lite, men nu tog jag mig i kragen och började se det! Har bara sett ett avsnitt, men tycker de verkar väldigt bra hittills.
Ha en bra kväll finisar xx

21 things that make me smile

13 December, KL. 22:28
Inspiration 25 kommentarer
 Vad blir du glad av?

början av våren

12 December, KL. 21:28
Natur 13 kommentarer
Från våras. I början när alla knoppar kom och allt, de är så härligt :') Gillar faktiskt bilderna ovan, så enkla men ändå.. älskar bakgrunden, speciellt på första, ser ut som en mjuk texture liksom haha.
 
FREDAAAG! Skriver typ så varje fredag haha lol :') Men de är typ så jag känner jaaaa ;) Underbart med helg, sen bara 5 dagar kvar i skolan, sååå gött!!
Sovmorgon idag, de var såå skönt, behövdes verkligen. Sen hade vi digitalt skapande där vi fixade med våra mappar och bilder och sånt, redigerade även lite bilder från när Ida och jag fotade i studion under öppet hus, men glömde ladda upp dem på bloggen, men de kommer snart upp! Kollade på TVD och lite sånt sen hade vi Estetisk kommunikation där vi hade dunk i "kryptan" alltså bildsalen haha, sprängde säkert högtalarna eller något :'))
 
Har annars bara snapat hela dagen och haft damp, jappjapp. Ska spela lite SS sen kolla klart på Finding Carter och sen börja på nyyyy serie, gos, får se vilken de blir, har ju ett antal på min lista ;)
Ha en bra helg finisar!! xx

Redigering i VSCOcam.

11 December, KL. 19:23
iPhone 23 kommentarer
Några undrade hur jag redigerade mina iPhone bilder. Gör det 99% av gångerna i VSCOcam! Fantastisk app asså. Man har även en egen "feed" där man kan ladda upp bilder så andra kan se, lite som Instagram fast man kan inte gilla bilden eller något bara redigera den och lägga upp om man vill. Appen är självklart gratis oxå, hur bra?!? Här ovanför ser ni en redigering jag använder på vissa bilder. Och ni ser även hur man gör ovanför.
Använder först filtert LV3/Levis. Sen redigerar ja dem som ovan, och Highlights tint och Shadows tint får man bestämma själva, men hade +2 på highlights och +12 på shadows! Fotar med en iPhone 5S btw.
 
Sitter och kollar på Finding Carter just nu. Såå himla bra serie, älskar den! Ska forsätta att kolla på några avsnitt sen måste jag gå och fixa mig sen sova. Sovmorgon imon, himla skönt!!
 
Idag har jag äntligen varit ute och raceat med Kalle!! Åhh så härligt det var :'D Red även ut, brukar ju gå ut och sen hoppa upp när vi ska börja galoppera eller vända hemåt (bara för han brukar ibland gnägga och gå väldigt sakta och sånt när vi rider ut själva, så brukar gå vid hans sida istället för han känner sig säkrare då), men idag satt jag faktiskt på honom när vi red ut haha! Och de var stor förändring och han var superduktig, blev ett gnägg men inget annat, superstolt över honom! Sen raceade vi och hoppade alla hinder osvosv, han var såååå pigg hahah. Sista racet i skogen, heeeerregud, och hindret och allt hahah, damp asså, så himla roligt var det och de verkade som att han tyckte det var riktigt skönt att komma ut och bara släppa på allt och studsa och dampa ;)
 
Nej nu ska jag kolla vidare, hörs imorgon, freeedag <3 xx

baka liten kaka

10 December, KL. 20:00
iPhone 17 kommentarer



Lite från bakandet idag. Omg så härligt och roligt det var. Sååå gott de blev asså :'D Åt även mormors goda grönsaksoppa oxå, perfekt dag.
 
Yaaaazzzzz idag har Kalle fått nya skor!! Och snösulor (redo för snön jappjapp). Så imon ska vi ut och bara kubba fram och tbx bakom Cissans, åhhhhh va pigg han kommer vara haha! Kommer bli crazy och så himla härligt och roligt :'))
Ska sätta på slutet av The Flash nu sen blir det Finding Carter som jag började kolla på igår, riktigt bra serie!! Kanske kommer upp tips med den sen.
Sitter och snapar oxå nu med allt folk, omg, äääälskar Snapchat's nya uppdatering!! Man kan göra emojis och text hur stora som helst och sätta dem var som helst på bilden och ändra färg och allt, SÅÅÅ KUL HAHAH! Dör åt en del bilder hahaha. Adda jättegärna mig på snap, KALLEKALOPS! Ni kommer få massa damp bilder och videos osvosv hahahaha ;)
 
Snart är denna skolveckan slut oxå, snart helg, sen är det endast 5 dagar till i skolan sen jullov, sen JULAFTON <33333 Såååå härligt, hörs imon xx
 
OCH!! Glöm inte frågestunden heller! I inlägget under eller tryck HÄÄÄÄR!! Den pågår väl i en vecka eller något, sen svarar jag på dem! xx

Mitt namn är Ida och jag brinner för foto och hästar. Jag verkligen älskar frukostar, Apple, tv-serier, nutella och att vara kreativ. Sist men inte minst, så älskar jag mest av allt, min ponny Kalle.
Läs mer om mig här!

Kontakt: [email protected]

KALLE
Min ögonsten, han jag älskar mest på denna jord och aldrig kommer lämna. Vi har slängt bettet, tränset och sadeln åt sidan för längesen. I vårt förhållande finns ingen ledare, vi står på samma plats jämte varandra och tar våra beslut tillsammans. Han är inte bara min häst, utan min allra bästa vän.
Läs mer om Kalle här!